Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 01.04.2011.
06:49
A. K. - N. J. - Vesti A

Pink panteri napali u Bazelu?

Međunarodni sajam nakita u Bazelu (Baselworld) ponovo je bio poprište spektakularne pljačke, a način na koji je pljačka izvedena neodoljivo podseća na ozloglašenu međunarodnu bandu Pink panter!

Ovaj put na meti se našao izraelski trgovac dijamantima kojem su juče oko 11 sati ukradena četiri dijamanta, a vrednost ukradenih dragulja procenjena je na čak dva miliona franaka!

Mesto gde se odigrala pljačka


Kako se krađa odigrala još nije potpuno rasvetljeno, ali je izvesno da su posao obavili profesionalci, rekao je za medije Markus Melcl, predstavnik tužilaštva Bazela. Iako je policija odmah posle pljačke blokirala kompletnu halu tako da posetioci nisu mogli da izađu, lopovi su očigledno uspeli da pobegnu, pa uprkos brzoj akciji čuvara reda nisu nađeni ni dijamanti ni lopovi.

Prema prvim informacijama, pljačku su počinila četvorica-petorica muškaraca. Jedan deo bande očigledno je zagovarao zaposlene kako bi im odvratio pažnju, dok je drugi deo "obrađivao" vitrine gde su dijamanti bili izloženi. Kako je za tako kratko vreme pošlo za rukom lopovima da izvedu pljačku još je zagonetka, rekao je Melcl.


Prema rečima jednog od zaposlenih sa obližnjeg štanda, pokradena je spoljna vitrina.
- Lopovi su bili brzi kao munja. Nismo uspeli ni da shvatimo šta se događa, toliko se sve brzo odigralo - rekao je jedan od zaposlenih.

Munjevito: Iza pljačkaša ostala prazna vitrina


Policija je obavila uviđaj na mestu pljačke, pa iako vlada uverenje da su razbojništvo počinili profesionalci, čuvari reda su uvereni da će naći neke tragove koji će dovesti do pljačkaša.


- Međutim, čak i da policija nađe neke tragove, oni joj neće biti od pomoći, kao ni snimci sa sigurnosnih kamera jer su lopovi sigurno van grada - rekao je Melcl.

Krađa i na aerodromu


Još pre početka Sajma nakita i satova u Bazelu, na aerodromu u Cirihu dogodila se takođe krađa. Prodavcu dijamanata, koji je došao na ovogodišnji Sajam, ukradena je torba sa dijamantima. Nepoznata osoba ukrala je torbu 52-godišnjem Špancu u momentu kad je na sekund ostavio torbu bez kontrole. Vrednost ukradenih dijamanata procenjena je na pola miliona franaka.


Policija procenjuje da je reč o profesionalnoj i međunarodnoj bandi pljačkaša dijamanata koja je brzo napustila halu i grad. Potraga će biti proširena na inostranstvo, a vlada da uverenje da će lopovi, ukoliko budu pronađeni, to sigurno biti negde u Evropi.

Slično i pre dve godine

 

Dramatično je bilo i 2009. godine na Baselworldu kada je 29-godišnji lopov razbio vitrinu i počeo da beži po sajmu sa plenom vrednim 13 miliona franaka! Prilikom bekstva uspeo je da izgubi dijamante vredne čak 11 miliona franaka ukrade vrednosti, a na kraju je ipak uhvaćen. Ovaj lopov osuđen je na tri godine zatvora.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online