Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 11.03.2011.
15:07
Blic A

Koštunicu saslušavaju zbog ubistva Đinđića?

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštinica biće saslušan u okviru istrage o pobuni Jedinice za specijalne operacije i političke pozadine ubistva premijera Zorana Đinđića, piše "Blic".

Šta zna o političkoj pozadini ubistva Đinđića: Vojislav Koštunica
 

Zbog umešanosti u pobunu JSO i političku pozadinu ubistva Đinđića protiv Borislava Mikelića, bivšeg predsednika Vlade Srpske Krajne, Milorada Ulemeka Legije, Milorada Bracanovića, viših rukovodilaca DB i pripadnika komande JSO, biće pokrenut krivični postupak, saznaje ekskluzivno “Blic”.

U vezi sa ovom istragom, među ostalim svedocima. biće saslušan i Vojislav Koštunica, koji j u to vreme bio premijer SRJ.

Poziv će, takođe, stići i tadašnjim čelnicima DB Goranu Petroviću i Zoranu Mijatoviću.

Neimenovani izvor, za koga "Blic" tvrdi da je upoznat sa predkrivičnim postupkom, kaže da su u dosadašnjoj istrazi prikupljene informacije koje govore da je cilj pobune bilo izazivanje političke krize posle koje bi bila formirana nova. takozvana “patriotska“ vlada.

Isti izvor tvrdi da se došlo do saznanja da bi takvu Vladu organizovao Mikelić, a da je u nju želeo da uđe i pokojni vođa zemunskog klana Dušan Spasojević.

Svoje mesto u vladi, navodi "Blic", imao bi i Bracanović za kog je bila rezervisana fotelja šefa tajne policije, dok je Ulemek hteo da se vrati na visoku funkciju u MUP-u Srbije.

POVEZANE VESTI

Petak 11.03.2011. 15:41
Pa nije narod baš toliko blesav, neka ostave Koštunicu već jednom na miru da ih pobedi na izborima i uvede reda u ovu državu. Evo sada će braća Simovići i Sretko Kalinić da ispričaju na ponovljenom suđenju ko je dolazio u Šilerovu, pa odatle da se počne. Zovite i Čedomora, on je tog istog Spasojevića i Lukovića posećivao u CZ kad nema poseta. To se u celom svetu zove sprega kriminala i politike. Počinje nervoza i strah od jako lošeg kraja šarene laže.
Petak 11.03.2011. 15:57
Pa sta oni misle da je narod lud,na osnovu cega ga hapse i privode,jel to zato sto su izbori blizu,nemate sanse,KOSTUNICA JE BUDUCI PREDSEDNIK SRBIJE,A VI CE TE SVI BITI POZVANI NA ODGOVORNOST!Da vidimo sta ste uradili,i koliko ste unistili drzavu,pa budzet sve ce vam se oduzeti,sve!Miskovica prvog da se ispita sta mu je tata ostavio,sta je on zaradio i sta je ukrao,pa nije mu tata ostavio pola Srbije,lopuza jedna!
Petak 11.03.2011. 22:43
Setimo se izjave pokojnog premijera Djindjica, date u zadnjem, za zivota, intervjuu novinaru lista Novosti, kada je rekao /parafraziram/: da je dosta ponizavao srpski narod i prodavao drzavne interese Srbije, ne bi li umilostivio mocnike sa Zapada da promene politiku prema Srbiji, ali da je shvatio da to ne daje nikakve efekte, pa je drzavnicima vodecih drzava Zapada poslao pismo sa zahtevom da se pitanje statusa Kosova i Metohije resi u skladu sa Rezolucijom 1244. Niko mu na ovo pismo nije direktno odgovorio, nego su mu preko izjava nizih cinovnika svojih administracija, poslali uvredljive i omalvazavajuce poruke sa pretnjama da im ne zabada prst u oko.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online