Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 06.03.2011.
06:48
Vestionline A

Uhapšen zbog otmice u Holandiji

U spektakularnoj akciji beogradske policije uhapšen je Mojkovčanin Blagota Mićunović (37) zbog sumnje da je u decembru 2009. godine u Amsterdamu učestvovao u otmici vlasnika kanabis kafea, za čiji je otkup traženo nekoliko desetina miliona evra!

Otmica Saida Fagusa snimljena kamerom za nadzor
 

Oteti Holanđanin, za kojim je policija uzalud tragala puna tri meseca, u martu 2010. godine uspeo je da pobegne iz kuće u kojoj je bio zatočen. Mićunović je, kako se nezvanično saznaje, uhapšen u beogradskom naselju Sremčica po poternici koju je raspisala Holandija. Tridesetsedmogodišnji Mojkovčanin uhapšen je u vikendici svoje devojke u kojoj se krio poslednjih nekoliko dana.
 

Vlasnik kafea za konzumiranje marihuane Said Fagus otet je 8. decembra 2009. godine. Četvorica maskiranih muškaraca naoružana automatskim puškama upala su tada u njegov kafe i izveli ga na ulicu gde su ga ubacili u vozilo. Holandski mediji tada su opštirno izveštavali o otmici, a na snimcima koje su napravile kamere za video nadzor jasno se vide otmičari kako naoružani izvode Fagusa iz lokala.
 

Potraga za kidnaperima nije dala nikakve rezultate, a u međuvremenu su usledili telefonski pozivi porodici otetog Fagusa. Otmičari su za njegovu slobodu tražili deset miliona evra, a sa svakim sledećim pozivom cena otkupa rasla je za po nekoliko miliona evra! Mada je porodica pristla da plati, primopredaja je stalno odlagana.

 

Traži ga i Crna Gora
 

Za uhapšenim Blagotom Mićunovićem međunarodnu poternicu raspisala je i Crna Gora koja ga tereti za razbojništvo i tešku krađu. Istovremeno, protiv Mićunovića se u Srbiji vode četiri postupka i u svima se Mićunović tereti za razbojništva.

 

Međutim, tri meseca kasnije usledio je neočekivani obrt, kad se oteti Holanđanin javio policiji s jedne benzinske stanice. On je, kako je tada saopšteno, uspeo da pobegne otmičarima koji su ga, kako se ispostavilo, držali zatočenog u kući u severoistočnom delu Belgije.

Prilikom bekstva Fagus je slomio članak, ali je ipak uspeo da dopešači nekoliko kilometara do prve pumpe i da odatle pozove policiju. Po njega je odmah krenula patrola koja ga je našla vidno iscrpljenog, sa 27 kilograma manje!

Odmah je prebačen u bolnicu, a policija je po njegovom opisu našla kuću u kojoj je bio zatočen i u kojoj su nađeni dokazi koji su holandskoj policiji omogućili da identifikuje otmičare. Sva četvorica osumnjičenih, kako pišu beogradski mediji, rodom su iz Srbije i Crne Gore, a u Holandiji su koristili dokumetna sa lažnim identitetima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online