Nedelja 06.03.2011.
06:48
Vestionline

Uhapšen zbog otmice u Holandiji

Otmica Saida Fagusa snimljena kamerom za nadzor
 

Oteti Holanđanin, za kojim je policija uzalud tragala puna tri meseca, u martu 2010. godine uspeo je da pobegne iz kuće u kojoj je bio zatočen. Mićunović je, kako se nezvanično saznaje, uhapšen u beogradskom naselju Sremčica po poternici koju je raspisala Holandija. Tridesetsedmogodišnji Mojkovčanin uhapšen je u vikendici svoje devojke u kojoj se krio poslednjih nekoliko dana.
 

Vlasnik kafea za konzumiranje marihuane Said Fagus otet je 8. decembra 2009. godine. Četvorica maskiranih muškaraca naoružana automatskim puškama upala su tada u njegov kafe i izveli ga na ulicu gde su ga ubacili u vozilo. Holandski mediji tada su opštirno izveštavali o otmici, a na snimcima koje su napravile kamere za video nadzor jasno se vide otmičari kako naoružani izvode Fagusa iz lokala.
 

Potraga za kidnaperima nije dala nikakve rezultate, a u međuvremenu su usledili telefonski pozivi porodici otetog Fagusa. Otmičari su za njegovu slobodu tražili deset miliona evra, a sa svakim sledećim pozivom cena otkupa rasla je za po nekoliko miliona evra! Mada je porodica pristla da plati, primopredaja je stalno odlagana.

 

Traži ga i Crna Gora
 

Za uhapšenim Blagotom Mićunovićem međunarodnu poternicu raspisala je i Crna Gora koja ga tereti za razbojništvo i tešku krađu. Istovremeno, protiv Mićunovića se u Srbiji vode četiri postupka i u svima se Mićunović tereti za razbojništva.

 

Međutim, tri meseca kasnije usledio je neočekivani obrt, kad se oteti Holanđanin javio policiji s jedne benzinske stanice. On je, kako je tada saopšteno, uspeo da pobegne otmičarima koji su ga, kako se ispostavilo, držali zatočenog u kući u severoistočnom delu Belgije.

Prilikom bekstva Fagus je slomio članak, ali je ipak uspeo da dopešači nekoliko kilometara do prve pumpe i da odatle pozove policiju. Po njega je odmah krenula patrola koja ga je našla vidno iscrpljenog, sa 27 kilograma manje!

Odmah je prebačen u bolnicu, a policija je po njegovom opisu našla kuću u kojoj je bio zatočen i u kojoj su nađeni dokazi koji su holandskoj policiji omogućili da identifikuje otmičare. Sva četvorica osumnjičenih, kako pišu beogradski mediji, rodom su iz Srbije i Crne Gore, a u Holandiji su koristili dokumetna sa lažnim identitetima.

2024 © - Vesti online