Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 24.02.2011.
15:48
Beta A

DSS: Sve je bilo u redu u Kolubari dok smo mi vladali

Šef ekonomskog tima Demokratske stranke Srbije Nenad Popović izjavio je danas da je ta stranka uradila analizu poslovanja "Kolubare" u kojoj je odgovorila na sve optužbe na račun DSS-a o "zloupotrebama" u tom kopu.

Poslovanje Kolubare ocenjivala je renomirana kompanija "Dilojit"
 

Iznajmljivanje je svetska praksa

Popović je novinarima u Domu Narodne skupštine rekao da je iznajmljivanje mašina za vađenje uglja na kopovima, za šta je najviše optuživano rukovodstvo "Kolubare", svetska praksa.


"Reviziju poslovanja 'Kolubare' radio je Dilojt, jedna od četiri najuglednije revizorske kuće u svetu", rekao je Popović koji je poslanik DSS-a, dodavši da su u upravi ćerke firme "Kolubara-Građevinar" bili i kadrovi drugih stranaka koje su na vlasti.


Mora da se radi, pa i 25 sati dan

Ogovarajući na pitanje o celodnevnom radu mašina na kopovima "Kolubare", Popović je rekao da je od 2.034 analizirana dana mehanizacija 39 dana radila bez prekida 24 sata. To je, kako je obajsnio, bilo moguće jer su radnici koristili istu mašinu pet smena.
 

Ko kaže da bager ne može da radi 25 sati dnevno? Da li to brani neki zakon?

Popović je istakao da je Ekonomski savet DSS-a u analizi rada "Kolubare" utvrdio da je samo jednog dana mašina radila 25 sati bez prekida i to kad se prelazilo sa letnjeg na zimsko računanje vremena.


Na pitanje kakav je stav te stranke o radu bivšeg direktora "Kolubare" Dragana Tomića, koji je kadar DSS-a, Popović je odgovorio da "ko god krši zakon mora da odgovara" i da u pravljenju analize o "Kolubari" ta stranka nije ulazila u detalje, već u principe rada.


"Sve ostalo je za tužilaštvo", istakao je Popović.

Malović: Tužilaštvo radi na predmetu Kolubare

Ministarka pravde Snežana Malović rekla je da Tužilaštvo za organizovai kriminal intenzivno ispituje navode o malverzacijama u basenu Kolubara.
 

Snežana Malović

"U ovom momentu se radi intezivno na tom predmetu, trenutno je u Tužilaštvu za organizovani kriminal i biće procesuiran ukoliko bude utvrđeno da ima osnova za to", kazala je Malović u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanje poslanice Demokratske stranke Ljiljane Zdravković.


Ministarka pravde je kazala da očekuje da državni organi objave stav i da - ukoliko postoji osnovana sumnja - bude pokrenuta istraga.


"Navodi u emisiji Insajder (TV B92) predstavljalju flagrantne zloupotrebe, to nije nepoznato našim državnim organima, 2008. pokrenut je pretkrivični postupak, prethodno su bile odbačene dve prijave", kazala je Malović povodom navoda u emisiji Insajder o malverzacijama u Kolubari sa angažovanjem mehanizacije.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.02.2011. 17:19
Alo bre lopovi vi mislite da smo svi ludi.Sad ste nasli pred izbore da lupate.Gde ste do sad bili.Prvo sebe da pohapsite.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online