Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 12.02.2011.
03:13
G. P. - M. Č. M. - Vesti A

Čačak: Ubio rođaka zbog Fejsbuka

Goran B. (23) iz Čačka podlegao je juče u kragujevačkoj bolnici povredama koje mu je iz vatrenog oružja naneo rođak Aleksandar P. (19). Pucnjava se dogodila oko 8.30 u ulici Ilije Garašanina, u porodičnoj kući Aleksandra P, učenika četvrtog razreda Ekonomske škole, a tragediji je, kako se nezvanično saznaje, prethodila svađa zbog Fejsbuka!

Kuća u kojoj se dogodio zločin

Prema izjavama komšija, mladići su prethodno veče zajedno proveli u gradu i vratili su se u zoru između četiri i pet sati.


- Svratili su kod Aleksandra i tu su bili čitavo jutro. Čuo sam da su sve vreme proveli na Fejsbuku i da su se, navodno, posvađali zbog nečega na Fejsbuku. Niko ne zna odakle im pištolj i čije je oružje - rekao je njihov rođak koji stanuje u blizini.


Komšije u naselju Košutnjak kažu da su zaprepašćeni događajem jer nijedan od dvojice mladića nikada nije napravio nikakav prekršaj, niti su imali bilo kakvih problema sa zakonom.


- Ne mogu da verujem, znam ih još dok su bili deca , Aleksandar je odličan đak i planirao je da upiše fakultet, a Goran je radio i finansijski pomagao porodicu. Nisam čuo da je ikada napravio neku glupost - ispričao nam je njihov komšija u naselju Košutnjak.


Goran i Aleksandar stanuju u istom naselju, u neposrednoj blizini. Po povratku iz grada, svratili su kod Aleksandra u nameri da ostatak vremena provedu na Fejsbuku. Još je nepoznato kako su došli do oružja i šta je prethodilo pucnjavi. Ne isključuje se mogućnost i da je oružje u rukama Aleksandra P. slučajno opalilo, ali se zna da policija nije našla pištolj na mestu tragedije.

Izdahnuo posle operacije


U čačanskoj bolnici su juče potvrdili da je na odeljenje Intezivne nege juče primljen mladić sa prostrelnom ranom glave u stanju kome. Mladić je odmah priključen je na aparat za disanje i urađen je skener glave. Ubrzo potom prebačen je u Kliničko-bolnički centar u Kragujevcu na Odeljenje neurohirurgije, gde je operisan, ali je oko 15 sati teško povređeni mladić izdahnuo.

Fejsbuk je u samo nekoliko dana mogao biti okvir još jedne tragedije u Srbiji, kada je jedna lakoverna dvanaestogodišnjakinja u Novom Sadu za dlaku izbegla kidnapovanje kada se ispostavilo da njen sajber-prijatelj nije njen vršnjak već  kriminalac koji, nažalost, još uvek nije identifikovan.

Subota 12.02.2011. 12:04
Nije toliko problem u fejsu koliko u tome da ljudi nemaju svoje zivote i virtuelni svet pretvore u stvarni.
Subota 12.02.2011. 11:29
Ма људи хтели да направе "опасан" снимак, како би се дичили на фејсбуку. Али увек неким случајем прстић заигра на орозу.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online