Subota 12.02.2011.
03:13
G. P. - M. Č. M. - Vesti

Čačak: Ubio rođaka zbog Fejsbuka

Kuća u kojoj se dogodio zločin

Prema izjavama komšija, mladići su prethodno veče zajedno proveli u gradu i vratili su se u zoru između četiri i pet sati.


- Svratili su kod Aleksandra i tu su bili čitavo jutro. Čuo sam da su sve vreme proveli na Fejsbuku i da su se, navodno, posvađali zbog nečega na Fejsbuku. Niko ne zna odakle im pištolj i čije je oružje - rekao je njihov rođak koji stanuje u blizini.


Komšije u naselju Košutnjak kažu da su zaprepašćeni događajem jer nijedan od dvojice mladića nikada nije napravio nikakav prekršaj, niti su imali bilo kakvih problema sa zakonom.


- Ne mogu da verujem, znam ih još dok su bili deca , Aleksandar je odličan đak i planirao je da upiše fakultet, a Goran je radio i finansijski pomagao porodicu. Nisam čuo da je ikada napravio neku glupost - ispričao nam je njihov komšija u naselju Košutnjak.


Goran i Aleksandar stanuju u istom naselju, u neposrednoj blizini. Po povratku iz grada, svratili su kod Aleksandra u nameri da ostatak vremena provedu na Fejsbuku. Još je nepoznato kako su došli do oružja i šta je prethodilo pucnjavi. Ne isključuje se mogućnost i da je oružje u rukama Aleksandra P. slučajno opalilo, ali se zna da policija nije našla pištolj na mestu tragedije.

Izdahnuo posle operacije


U čačanskoj bolnici su juče potvrdili da je na odeljenje Intezivne nege juče primljen mladić sa prostrelnom ranom glave u stanju kome. Mladić je odmah priključen je na aparat za disanje i urađen je skener glave. Ubrzo potom prebačen je u Kliničko-bolnički centar u Kragujevcu na Odeljenje neurohirurgije, gde je operisan, ali je oko 15 sati teško povređeni mladić izdahnuo.

Fejsbuk je u samo nekoliko dana mogao biti okvir još jedne tragedije u Srbiji, kada je jedna lakoverna dvanaestogodišnjakinja u Novom Sadu za dlaku izbegla kidnapovanje kada se ispostavilo da njen sajber-prijatelj nije njen vršnjak već  kriminalac koji, nažalost, još uvek nije identifikovan.

2024 © - Vesti online