Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 04.02.2011.
14:19
Fonet A

Redžepi: Istraga o Oliveru Ivanoviću zataškana

Kosmetski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi izjavio je da istraga UNMIK kojom se sadašnji državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović dovodi u vezu sa ubistvom dvojice Albanaca u severnoj Mitrovici u februara 2000. godine još nije završena.

Francuski žandarmi smetali istrazi: Bajram Redžepi

Redžepi zato nije želeo da komentariše ni tekst Koha Ditore u kojem se prištinski list poziva na istragu UNMIK i, kao glavne osumnjičene za ubistvo Nderima Ajetija i Nerimana Džaka, pominje Ivanovića i bivšeg šefa policije na severu Dragana Dalibašića.

Redžepi smatra da bi ovu istragu trebalo sprovesti do kraja i napominje da su "neki lideri vodili te bande koje su ubijale".

"Da li su direktno učestvovali u ubistvima, to je stvar istrage. Ali stoji da su bili zajedno sa njima", rekao je Redžepi.

On smatra da UNMIK "nije bio voljan da istragu dovede do kraja". Prema njegovoj oceni "tada su smetali i francuski žandarmi koji su vodili istragu povodom tih ubistava".

"Kada su bili pri kraju istrage, neko je naredio i sve se to zataškalo", rekao je Redžepi.

Ivanović: Optužbe skretanje pažnje sa kosmetskih afera

Oliver Ivanović

Državni sekretar u ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović odbacio je danas kao politički motivisane i besmislene tvrdnje da je povezan sa ubistvom dvojice Albanaca u februaru 2000. godine u severnoj Mitrovici, navodeći da predstavnici vlasti u Prištini pokušavaju da insinuiraju nešto za šta nema nikakvog osnova.

"Nikad nisam bio pod krivičnom istragom, ni pred jednim sudom ili tužilaštvom i nema nikakvog osnova ni ovo što sada pišu i što sada pokušavaju da insinuiraju predstavnici vlasti u Prištini“, rekao je Ivanović, povodom pisanja "Koha Ditore" koja ga povezuje sa ubistvom dvojice Albanaca u februaru 2000. godine, u vreme kada je bio lider Srpskog nacionalnog veća.

Ivanović je, povodom pisanja ovog lista, rekao da su novinari "po nečijem nalogu" odlučili da aktuelizuju priču, podsećajući da je slučaj o kome se piše zatvoren, odnosno da je istraga zaključena odustajanjem javnog tužioca.

Takve besmislene optužbe protiv mene, rekao je Ivanović, motivisane su željom da se zataškaju dve velike afere na Kosovu i Metohiji - oko ilegalnog finansiranja ilegalne ŠIK, kao i izveštaj izvestioca Saveta Evrope Dika Martija koji će neminovno inicirati istragu. "Treći razlog za ovo su i moji politički istupi", rekao je Ivanović.
 

POVEZANE VESTI

Petak 04.02.2011. 14:31
lici mi na ponudjenu kompenzaciju. on je sa njima dobro saradjivao. mora da je neki siptarski klan, zeznuo.
Petak 04.02.2011. 15:06
olivere,olivere...!? branis se dok te siptari kolju ! pa sta ce nam sad evropa reci ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online