Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 22.01.2011.
09:41
Novosti A

Jočić: Moj oporavak je stalna borba

Bivši ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik DSS Dragan Jočić, koji je pre tri godine doživeo tešku saobraćanu nesreću, za "Novosti“ je prvi put govorio o svom zdravstvenom stanju i oporavku.

Dragan Jočić sa svojim ljubimcem

"Za mene je život uvek predstavljao borbu i uvek sam se držao načela da u toj borbi treba da dam sve od sebe. A, usponi i padovi naizmenično će dolaziti i prolaziti. Tako, i u mom oporavku, stalna je borba i iz nje postepeno dolazi i do napretka", počinje svoju priču Jočić.

A, život mu se u deliću sekunde promenio pre tri godine, 25. januara 2008. Tada je kod Velike Plane imao tešku saobraćajnu nesreću.

Policija za ponos


Bivši ministar čestitao je policiji jubilej, uz poruku: "Jednom sam rekao da je od 2004. do 2008. godine MUP postao pokretač, zamajac i graditelj pravne države Srbije. I danas sa ove distance u to verujem. U tom periodu ruka pravde sustigla je sve one koji su sebe stavljali iznad zakona ili su mislili da za njih zakon ne postoji. Uveren sam da su za rad policije najvažniji ljudi, jer reformu ne nose donacije, novac i norme koje mogu da ostanu prazno slovo na papiru. Ljudi čine da se nešto kreće i da se stvara. Uverio sam se da u MUP-u Srbije postoje zaista istinski posvećeni, hrabri i pošteni ljudi, kojima Srbija treba da se ponosi".

"Znao sam da neće ići ni brzo ni lako, ali prihvatio sam i ovu neravnopravnu borbu i vidim da stvari, ipak, pomeram na bolje i nadam se da ću nastaviti da se oporavljam. Posebno mi je važno što sam došao kući, jer sada pored svakodnevnih terapija gledam da što više uhvatim korak sa normalnim životom", kaže Jočić.

Posle te tri godine, bivši ministar policije je prvi put u svom domu proslavio i porodičnu slavu Svetu Petku, Božić i novogodišnje praznike.

"Moja porodica i moji prijatelji su u ovoj mojoj borbi stalno sa mnom i svakodnevno mi daju pravu i iskrenu podršku. Gledam kada su ovi naši praznici da im se makar delom odužim i da im budem dobar domaćin. Dobijam zasad od njih pohvale da sam stvarno dobar domaćin".

Naravno, priča Jočić, ni ta druženja ne mogu da prođu bez politike: "Gde god se makar dva Srbina sastanu, mora se zapodenuti politička rasprava. Predsednik Demokratske stranke Srbije i moj prijatelj Vojislav Koštunica je najčešći gost i to je prilika kada razgovaramo i o važnim političkim temama i izazovima sa kojima se suočava Srbija. Vidimo kako se međunarodna zajednica deklarativno zalaže da joj Srbija bude partner, a istovremeno uticajne zapadne države vrše nepravdu prema Srbiji. Mislim na očuvanje teritorije Srbije i na neprestane pokušaje da nam se otme Kosovo i Metohija".

Jočić je, posle nesreće, najduže boravio u klinici za rehabilitaciju DR "Miroslav Zotović" u Sokobanjskoj ulici u Beogradu gde je ostao do jeseni 2010. Tada je otpušten na kućno lečenje i prebačen u novi dom, prizemnu kuću u beogradskom Diplomatskom naselju.

Kuća u kojoj sada živi bivši ministar policije potpuno je prilagođena njegovim potrebama. O njemu brinu članovi njegove porodice, ali i medicinski tehničari. Troškove lečenja sve vreme snosi DSS, porodica Jočić i njegovi prijatelji. 

Subota 22.01.2011. 14:21
Slobodno ostavljajte minuse koliko god mozete, ali ovo sto pisem je 1000% istina Prvo, JESTE ga pas izgurao sa autoputa, ali zbog par cinjenica: - Dzip je bio policijski Puch koji je JAKO nestabilan (visok i uzak) - Vozilo se brzinom od PREKO 200km/h Zna se vrlo dobro sta ga je u stvari povredilo i sa kim je isao da se nadje, a to da je dobar i posten covek pada tom cinjenicom odmah u vodu Njegov zivot tokom funkcije i pre nje me se ne tice, ali svako ko se druzi sa JAKO sumnjivim licima i ponasa se bahato tokom voznje autoputem mora da plati na ovaj ili onaj nacin...on je platio na najgori...mozda i zasluzeno....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online