Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 30.12.2010.
20:38 >> 22:09h
Mondo A

Starac ubio komšiju lopova

Dragoslav J. (82) iz sela Bresje kod Velike Plane uhapšen je juče ujutru zbog sumnje da je ubio prvog komšiju Bogdana Madžarca (56) koji je maskiran ušao u njegovu kuću, pretio mu nožem i letvom i ukrao 6.000 dinara.

Komšija komšiju pljačkao i ubio, pa zvao u pomoć...

Madžarac je juče rano ujutro, oko 4.45 sati, preko glave stavio fantomku, navukao čarape preko patika kako bi sakrio tragove i naoružan nožem i letvom otišao do kuće prvog komšije 82-godišnjeg Dragoslava J. za koga je znao da živi sam i da ne zaključava vrata.

Probudio je komšiju, a da ga starac ne bi prepoznao, promenio je glas i zatražio da mu da novac, a zatim je Dragoslava J. dok je još bio u krevetu letvom udario po glavi. Od jačine udarca letva se prepolovila, a starac, iako povređen, ustao je iz kreveta i otišao do kredenca gde je držao svesku u kojoj su bile pare.

Izvadio je 6.000 dinara i dao ih razbojniku, a onda je počeo da doziva u pomoć prvog komšiju Bogdana Madžarca, jer u tom trenutku nije znao da ga upravo prvi sused pljačka, ispričao je za "Blic" izvor iz policije.

Iako mu je starac dao novac, razbojnik je vikao "daj još para" i uperio nož ka Dragoslavu. Došlo je prvo do koškanja, potom i rvanja, a Dragoslav J. je uzeo nož koji je bio na kredencu i pljačkaša dva puta ubo u grudi. Madžarac je tada ispustio novac i držeći u ruci nož i deo letve krenuo ka svom domu.

Krvario je do kuće, ali je uspeo da se popne u svoju sobu na prvom spratu. Majka Bogdana Madžarca je ušla u sinovljevu sobu i kada ga je videla okrvavljenog na krevetu, otrčala je do prvog komšije Dragoslava J. i pozvala da pomogne njenom sinu i obavesti Hitnu pomoć da dođe jer je Bogdan povređen i nepomično leži.

Tek tada je starac shvatio ko ga je napao i pokušao da opljačka. Dragoslav J. je sam pozvao policiju i detaljno ispričao kako ga je u njegovoj kući napao maskirani razbojnik, da nije znao ko se krije ispod kape i da je u samoodbrani uzeo nož i pljačkaša ubo u grudi.

Ni Madžarac ni Dragoslav J. nisu poznati policiji po krivičnim delima. Dragoslav J. je godinama svirao harmoniku u raznim orkestrima i bio je poznat u Velikoj Plani i okolini. Bogdan Madžarac je radio kao građevinski radnik, a nekada se bavio trgovinom.

Starcu Dragoslavu je žao zbog svega što se dogodilo, određeno mu je zadržavanje do 48 sati i biće priveden istražnom sudiji, a tužilac će odlučiti da li će on biti osumnjičen za ubistvo u nužnoj odbrani, piše "Blic". 

Četvrtak 30.12.2010. 20:43
Старина је легенда, ``Туђе нећу своје недам``.
Četvrtak 30.12.2010. 21:29
Bravo deda!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online