Četvrtak 30.12.2010.
20:38 >> 22:09h
Mondo

Starac ubio komšiju lopova

Komšija komšiju pljačkao i ubio, pa zvao u pomoć...

Madžarac je juče rano ujutro, oko 4.45 sati, preko glave stavio fantomku, navukao čarape preko patika kako bi sakrio tragove i naoružan nožem i letvom otišao do kuće prvog komšije 82-godišnjeg Dragoslava J. za koga je znao da živi sam i da ne zaključava vrata.

Probudio je komšiju, a da ga starac ne bi prepoznao, promenio je glas i zatražio da mu da novac, a zatim je Dragoslava J. dok je još bio u krevetu letvom udario po glavi. Od jačine udarca letva se prepolovila, a starac, iako povređen, ustao je iz kreveta i otišao do kredenca gde je držao svesku u kojoj su bile pare.

Izvadio je 6.000 dinara i dao ih razbojniku, a onda je počeo da doziva u pomoć prvog komšiju Bogdana Madžarca, jer u tom trenutku nije znao da ga upravo prvi sused pljačka, ispričao je za "Blic" izvor iz policije.

Iako mu je starac dao novac, razbojnik je vikao "daj još para" i uperio nož ka Dragoslavu. Došlo je prvo do koškanja, potom i rvanja, a Dragoslav J. je uzeo nož koji je bio na kredencu i pljačkaša dva puta ubo u grudi. Madžarac je tada ispustio novac i držeći u ruci nož i deo letve krenuo ka svom domu.

Krvario je do kuće, ali je uspeo da se popne u svoju sobu na prvom spratu. Majka Bogdana Madžarca je ušla u sinovljevu sobu i kada ga je videla okrvavljenog na krevetu, otrčala je do prvog komšije Dragoslava J. i pozvala da pomogne njenom sinu i obavesti Hitnu pomoć da dođe jer je Bogdan povređen i nepomično leži.

Tek tada je starac shvatio ko ga je napao i pokušao da opljačka. Dragoslav J. je sam pozvao policiju i detaljno ispričao kako ga je u njegovoj kući napao maskirani razbojnik, da nije znao ko se krije ispod kape i da je u samoodbrani uzeo nož i pljačkaša ubo u grudi.

Ni Madžarac ni Dragoslav J. nisu poznati policiji po krivičnim delima. Dragoslav J. je godinama svirao harmoniku u raznim orkestrima i bio je poznat u Velikoj Plani i okolini. Bogdan Madžarac je radio kao građevinski radnik, a nekada se bavio trgovinom.

Starcu Dragoslavu je žao zbog svega što se dogodilo, određeno mu je zadržavanje do 48 sati i biće priveden istražnom sudiji, a tužilac će odlučiti da li će on biti osumnjičen za ubistvo u nužnoj odbrani, piše "Blic". 

2024 © - Vesti online