Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 15.12.2010.
06:36 >> 15:47h
RTS A

Divlji zapad u Batajnici - ubijena dva mladića

Dvojica muškaraca su ubijena, a dvojica teško povređena u pucnjavi koja se oko ponoći između utorka i srede dogodila u kafani "Sremska noć" u Batajnici. Obračun se, prema prvim informacijama, dogodio zbog neplaćenog računa i fizičkog maltretiranja vlasnika kafane.

Vlasnik kafane je, navodno, pripadnik Vojnobezbednosne agencije

Kako navodi “RTS“, šestorica gostiju kafane "Sremska noć", u Ulici pukovnika Milentija Pavlovića u Batajnici, odbila su da plate račun od nekoliko hiljada dinara za više popijenih alkoholnih pića. U kraćoj svađi nasrnuli su na vlasnika restorana i pobegli automobilom marke "mercedes", ali su, tridesetak metara dalje, sleteli u kanal.


Svađa je nastavljena ispred ulaza u kafanu, kada je vlasnik, inače pripadnik Vojnobezbednosne agencije, počeo da puca iz vatrenog oružja pošto je dobio udarac flašom u glavu. Jedan muškarac je poginuo na licu mesta, a drugi nedugo po prijemu na odeljenje reanimacije u beogradskom Urgentnom centru.


Muškarac koji je pogođen u grudi nije životno ugrožen, kao i njegov prijatelj koji je, prilikom pada u kanal, povredio ruku. Vlasnik restorana, za koga mediji navode da je pripadnik VBA Dražen Požar, o svemu je obavestio policiju, a zbog povrede glave odvezen u dežurnu zdravstvenu ustanovu.

Požar nije pripadnik VBA

Ministarstvo odbrane Srbije potvrdilo je danas da je Dražen Požar, koji je osumnjičen da je sinoć u Batajnici učestvovao u sukobu u kojem su poginula dvojica muškaraca, radio pri Vojsci Srbije, ali da nije pripadnik Vojno-bezbednosne agencije (VBA), kako su to objavili mediji.

Iz Ministarstva odbrane Srbije ističu da je major Dražen Požar radio u bivšem Centru za usavršavanje kadrova vojne službe bezbednosti. Kako se navodi, major Požar je nakon rasformiranja Centra raspoređen i postavljen, u januaru 2010. godine, u Drugu brigadu Kopnene vojske u Kraljevu, od kada se nalazi na bolovanju.

Požar je, takođe, u maju ove godine podneo i zahtev za prestanak profesionalne vojne službe.

Dražen Požar rođen je 1. septembra 1971. godine u Sarajevu, BiH. Na službi u Vojsci Srbije nalazi se od 29. jula 1995. godine. On je osumnjičen da je učestvovao sinoć u incidentu u Batajnci, u kome su ubijene dve osobe.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.12.2010. 09:19
Još jedan primer da treba da se dozvoli da se nosi oružje i da se libarilizuje zakon o samoodbrani, privatnoj svojini... Šteta za mlade momke, ali, da je zakon takav da je gazda smeo da upotrebi oružje u slučaju samoodbrane i da NORMALNI LJUDI, koji prođu sve moguće psiho testove koje bi obnavljali na 6 meseci, desilo bi se još 3 - 4 ovakva incidenta i onda bi se situacija smirila, jer bi svi znali da su OBIČNI LJUDI NAORUŽANI, pa bi svaki napad na OBIČNOG čoveka značio POKUŠAJ SAMOUBISTVA i sve bi ubrzo došlo na svoje. Mogli bi čak i da smanje broj policajaca, i ovako nisu bili tu da zaštite ove momke !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online