Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 01.12.2010.
11:50
Vestionline A

Joca Amsterdam nudio milion i po evra za Pukanića

Za ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića Sreten Jocić, poznat kao i Joca Amsterdam, nudio je milion i po evra plus bonus ako se posao uradi što pre, tvrdi svedok iz Zagreba Tomislav Marjanović. Grupa koja je organizovala ubistvo razmatrala je mogućnost napada i raketnim bacačem.

Pukanić ubijen eksplozivom

Krunski svedok iz Zagreba Tomislav Marjanović izjavio je pred Specijalnim sudom u Beogradu da je Sreten Jocić Jocić preko njegovog kuma Slobodana Đurovića ponudio milion i po evra za Pukanićevu likvidaciju plus bonus ukoliko se posao obavi u što kraćem roku.

Jocićev advokat negira 

 

Prema rečima advokata Sretena Jocića, Zdenka Tomanovića svedok je izgubio iz vida da je veštačenjem od strane različitih veštaka utvrđeno da se takav telefonski razgovor nikada nije obavljao.

Marjanović je rekao da je sredinom 2008. godine Robert Matanić, koji je u međuvremenu osuđen na 33 godine zatvora zbog tog ubistva, rekao da "imaju posao posle kog će moći u penziju".

"Nešto kasnije počeli smo da pratimo Pukanića, gledamo kuda se kreće i koje su mu navike", rekao je Marjanović.

Pored Roberta Matanića, prema Marjanovićevom svedočenju, koji u Srbiji ima status svedoka, učestvovali su i Luka Matanić, Željko Milovanović, Bojan Gudurić i Amir Mafalani.

Marjanović je izjavio da se Milovanović zalagao za ubistvo eksplozivom, a Matanić za ubistvo snajperom. Marjanović je dodao da je ček razmatrana opcija da se ubistvo izvede raketnim bacačem.

Na kraju je dogovoreno da Željko Milovanović postavi eksploziv kod Pukanićevog automobila, a da Bojan Gudurić bude u blizini sa snajerom za svaki slučaj, precizirao je Marjanović.

Glavnu reč u svemu vodili su Robert Matanić i Žekljo Milovanović, rekao je svedok, koji se ni o jednoj situaciji nije precizno izjasnio - gde i kada se šta dešava.
Marjanović je precizirao da ga je Matanić zvao u stan na sastanak sa Đurovićem, koji je tom prilikom tražio da se likvidacija Pukanića izvrši što pre, jer ima informaciju da treba da napusti Hrvatsku.

Joca Amsterdam davao milion i po evra plus bonus

"U jednom trenutku Đuroviću je zazvonio telefon. Posle razgovora nam je preneo da je razgovarao da Sretenom Jocićem, koji je ponudio pare za ubistvo - milion i po evra plus bonus da se odradi što pre", rekao je svedok, i dodao da je tom prilikom Mataniću ostavio oko 15.000 evra za troškove praćenja Pukanića.

Nedugo zatim, kako je ispričao Marjanović, zbog svađe oko novca koji je trebalo da se deli posle likvidacije, odustao je od svega i otišao u Liku sa svojim kumom, gde ima porodičnu kuću.

Za likvidaciju Pukanića čuo je iz medija, a uhapšen je u Slavonskom brodu mesec dana kasnije zbog telefonskih razgovora koje je ranije vodio sa Matanićem.
Svedok je detaljno ispričao kako je za Jocićev klan počeo da radi po Matanićevom nagovoru još 2004. godine u Bugarskoj.

"Matanić me je zvao da dođem u Bugarsku i rekao da tamo radi za jednog mnogo jakog čoveka Jocu Amsterdama. Iste godine, posle ubistva bugarskog kriminalca Milčeta Boneva, zvanog Baj Mile, Đurović je preuzeo njegove poslove sa drogom, oružjem i likvidacijama", rekao je svedok.

Marjanović je naveo da je ubistvo Boneva naručio Đurović, zbog osvete što nije sprečio izručenje Jocića iz Bugarske u Holandiju.
"Đurović nam je davao novac, iznajmljivao stan, a naručio je više ubistava".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online