Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 26.11.2010.
11:19
Kurir A

I Orić prima srpsku penziju?!

Osim bivšeg hrvatskog predsednika i nekadašnjeg predsednika Predsedništva SFRJ Stjepana Mesića koji se hvali da je srpski penzioner, kao bivši radnik MUP Srbije isto pravo ima i ratni komandant muslimanskih snaga u Srebrenici Naser Orić, kome je suđeno za ratni zločin nad Srbima

Srpski zločinac i penzioner: Naser Orić
 


To pravo mu pripada jer je 1990. bio pripadnik jedinice za specijalne akcije MUP Srbije, prenosi beogradski "Kurir"!

Čekua plaćaju Hrvati

 

Agim Čeku, bivši vođa terorističke OVK, deo penzije prima iz Hrvatske jer je tamo radio. "Sedam godina sam službovao u Zadru kao oficir JNA. Kada sam otišao u vojnu invalidsku penziju, počeli su da mi isplaćuju. Koliko tačno, ne znam jer tim parama raspolaže moja supruga, ali mislim da primam nekoliko stotina evra. Ne ostvarujem pravo na deo penzije iz srpskog budžeta, a i da mogu, ne bih bio zainteresovan", poručuje Čeku.

Po toj logici, deo penzije iz srpskog budžeta sleduje i bivšem premijeru SFRJ Anti Markoviću.

Jelica Timotijević, direktor Službe za komunikacije u PIO fondu, potvrđuje da svi koji su službovali u srpskim institucijama imaju pravo na deo penzije iz Srbije.

"Pošto je većina tih institucija SFRJ bila locirana u Beogradu, svi funkcioneri iz bivših republika koji su imali službu u njima u momentu sticanja prava na penziju imaju pravo i na srazmerni deo penzije za staž ostvaren u Srbiji, pošto su za njih doprinosi uplaćivani u PIO fondu. To važi za sve, bez obzira na to da je neko bio premijer ili građevinski radnik", rekla je Timotijevićeva.

Ona je navela i da je "Srbija zaključila bilateralne sporazume o socijalnom osiguranju sa svim bivšim SFRJ republikama. Kada neko od njih stekne uslov za penziju, Fond PIO izdaje potvrdu staža za tu osobu".

U Fondu PIO nisu želeli da kažu da li je i Orić jedan od uživalaca srpskih penzija.

Za Mesića nema bonusa od 5.000 dinara

Stjepan Mesić, uprkos maloj penziji koju prima iz Srbije, nema pravo na jednokratnu pomoć od 5.000 dinara koju je država obezbedila za najsiromašnije penzionere. Iako je priznao da iz Srbije prima „mirovinu“ toliko sitnu da nije siguran da li je to 39 ili 49 evra, pomenuti bonus ne bi mogao da dobije jer nema prebivalište u Srbiji. "Morao bi da dokumentuje da je zbir svih penzija koje prima manji od 30.000 dinara", kaže Jelica Timotijević iz PIO.
 

POVEZANE VESTI

Petak 26.11.2010. 11:30
ova djavolja koalicija nagradjuje zlocince koji su ubijali i klali srbe. covelikom majmunu iz hrvatske se potvrdilo da uzima nase pare a sad se pojavi pa ovaj koljac. koliko ih ima. bar neka kazu. ili uza zid. ovo je prevazislo svaku meru srpskog dostojanstva.
Petak 26.11.2010. 11:31
Lepo,a Legiji i Jovanovicu npr se oduzima svako pravo.Trebalo bi i da ga licno zgodni sorry boss odlikuje za zasluge,nije dovoljna samo bedna penzija,uz orden moglo bi da padne i jedno izvinjenje,onako sluzbeno,na drzavnom nivou.A moja penzija i mojih drugova i saboraca?A moje i njihove rane od gelera i metaka?A porodice poginulih vojnika?Ne kukam i ne trazim nista za sebe,imam dovoljno,ni onih osam u ledja nisu problem,ni ostalo.Problem su oni koji nisu imali toliko srece,koji su ostali u secanju,za odbranu zemlje,koja eto nagradjuje vidite koga.Ako nista drugo,drago mi je da od mene u PIO vise nece otici ni jedna para.NIKADA!!!!!
Petak 26.11.2010. 11:39
oni svi imaju pravo samo mo koji smo srajali na strani srbije nemamo nikakva nikakva prava neka im je sa srećom bar sad znamo ako do čega dođe da bi te srbija poštovala moraš biti protil nje.bravo majstori!! stipe,ante,nasere mujo,haso i ostali !MI SRBI SMO NAJVEĆE OVCE NA SVIJETU JER O NAMA BRINU JOŠ VEĆE OVCE OD NAS.KAKAV NEBESKI NAROD OVCE!odo gledat crtane da ne popizdim.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online