Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 24.11.2010.
03:45
Tanjug A

Pretnje smrću Dodiku i Čoviću

Predsedniku Republike Srpske i lideru SNSD Miloradu Dodiku i predsedniku HDZ u BiH Draganu Čoviću stigle su anonimne pretnje smrću na adrese centrala tih staranaka u Banjaluci, odnosno u Mostaru, piše "Glas Srpske".

Milorad Dodik (levo) i Dragan Čović na meti "Patriotskog fronta BiH"
 

- Dodiku i Čoviću sigurna smrt. Fašisti će biti ubijeni u najskorije vreme. Najveći fašisti svih vremena za BiH i bošnjački narod - navodi se u pretnji koju je potpisao "Patriotski front BiH", a koja je, prema banjalučkom listu, faksom stigla u Glavni odbor Dodikove SNSD još 8. novembra.

Ista pretnja, kako otkriva banjalučki list, stigla je i u centralu HDZ-a BiH u Mostaru, a žig na koverti, prema tvrdnjama lista, stavljen je u pošti u Lukavcu.

U pretnjama su navedena imena visokih funkcionera SNSD-a Nebojše Radmanovića, Nikole Špirića, Milice Marković i Dušanke Majkić.

- Nekada je bilo: Uvek Srpska, a BiH ako mora, a sada je: Nikad Srpska, BiH večna. Čekaćemo vas u zasedama oko Sarajeva, na putevima Banjaluka - Beograd, na svim prilazima Banjaluci, na granici prema Srbiji kao i Beogradu gde idete po svoje mišljenje. Rat protiv Dodikovaca i Čovićevaca je hitan... - navodi se u tom dopisu.

Uz tekst su i skenirane fotografije Čovića i Dodika, dok se lik treće osobe "osuđene na smrt" ne razaznaje. Tu je i spomenik u Jasenovcu uz potpis, kako navodi banjalučki list,"iza ovakvih fašista samo ovakvi tragovi ostaju". Patritoski front BiH Čoviću poručuje da će mu presuditi.

"Ako ti Sud neće da sudi, mi smo ti već presudili - smrt hitno za Čovića".

Pretnje su prijavljene nadležnim organima, a direktor policije Gojko Vasić je rekao da su preduzete sve potrebne mere zaštite ličnosti i objekata. U Sipi (Agencija za istarge i zaštitu BiH) je rečeno da ta agencija u ovom slučaju preduzima sve poslove koji su u njenoj nadležnosti.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.11.2010. 08:54
Izgleda,da muslimanima (losim-naravno=,nije bilo dovoljno klanja i ubijanja hriscana u svim proteklim ratovima,pa bi jos malo da nastave. E nece moci,dragi mojio..svi normalni Srbi zajedno sa Dodikom ,ogradice se " BODLJIKAVOM ZICOM" SA UVEDENOM STRUJOM,tako da budete samo komsije ( sto ste i trazili svojim glasom za "samostalnost"),tako se mozete ubijati medusobno,a pustite vise Srbe da se "PATE BEZ VAS" i da se rjese Vasih CUCAVACA O VODE U FLASAMA:CAK I NA JAVNIM MJESTIMA...
Sreda 24.11.2010. 09:05
Sacuvaj Boze!!! A kao nezna se jos ko je slao taj fax sa poste?!
Sreda 24.11.2010. 11:15
neka dodik čuva srpsku a ne nasjeda na latinske podvale.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online