Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 17.10.2010.
20:29
Vestionline A

Margetić: Odričem se Hrvatske

Hrvatski novinar Domagoj Margetić smatra da se Hrvatskoj više ne sme davati nikakav legitimitet, jer je, kako kaže, lopovska, mafijaška, kriminalna i zločinačka država.

U svom komentaru pod naslovom "Diferncijacija pameti: Odričem se Hrvatske!", Margetić je navodi da je Hrvatska država izgrađena na veličanju fašizma, ustašizma, negiranju zločina genocida nad Srbima, Jevrejima, Romima, nad neistomišljenicima ustaškog režima, negiranju ratnih zločina iz 90-ih godina prošlog veka, posebno ratnih zločina u Sisku, Slavonskom Brodu, ali i drugim mestima širom Hrvatske, od Gospića, Splita, Vukovara, Pakračke poljane, Karlovca i drugih gradova.

Domagoj Margetić

On navodi da ne može biti deo društva koje slavi ratne zločine i ratne zločince.

"Ne možemo biti dio društva koje i danas mržnjom zbija svoje redove protiv unutrašnjih i spoljnih neprijatelja. Takve se Hrvatske moramo odreći. To više nema veze ni sa čim, to je naprosto civilizacijsko pitanje", naglasio je Margetić.

Margetić dodaje da je Hrvatska nastala na sistematskom falsifikovanju ekonomskih bilansa i organizovanom sistemu političke korupcije, i da počiva na sistematskoj krađi novca iz državne blagajne, na pranju novca za mafiju, organizovanju špedicije za drogu, kao i logistike za sve druge oblike krijumčarenja.

Bilo je, kaže on, besmisleno ratovati za ovakvu nezavisnost i suludo ratovati za ovakvu slobodu, jer su ti ratovi bili "logistika njihovih zločina, ubijanja i pljačkanja u ime nacionalnih svetinja i simbola".

"Ja se odričem Hrvatske! Mi imamo pravo da izaberemo da ne budemo građani jedne sumanute, lopovske, mafijaške, kriminalne, zločinačke države. Imam pravo kao čovek da izaberem da više sa takvom Hrvatskom nemam ništa", navodi Margetić u komentaru objavljenom na stanici ''necenzurisano.com''.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.10.2010. 01:19
hrvati kad budete u stanju da shvatite ko je Domagoj i sta prica moci cete da se nazovete ljudima...dotle slusajte jedinog COVEKA medju vama...vas problem je sto ste navikli da eliminisete LJUDSKO I LJUDE....svaka cast majstore...
Ponedeljak 18.10.2010. 22:59
Ovo mi je prvo iskustvo na Srpskim Novinama, bio sam znatizeljan da cujem i vidim sto Vi mislite, ali nazalost ne mogu da dodjem sebi.... svaka cast na objektivnosti.. ;-((((( P.S. I Pa zar nemate vaznijeg posla nego da po cile dane pisete ovakve komentare, pa ajte radit ljudi, privredjujte, prosperirate, zivite bolje, skladnije, mirnije... P.S. II Nije mi bila namjera nikoga uvrijedit,a ako jesam ... sorry
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online