Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 03.10.2010.
14:03
Tanjug A

Silajdžić: Beograd igra "duplu igru" u BiH

Kandidati za bošnjačkog člana Predsedništva BiH Haris Silajdžić i Bakir Izetbegović odgovorili su, u izbornom danu u BiH, kako vide buduće odnose Sarajeva i Beograda i ukazali šta im u tim vezama smeta. Aktuelni član Predsedništva BiH i kandidat Stranke za BiH za tu funkciju u narednom mandatu Silajdžić je rekao da će veze biti bolje kad u Beogradu "stvarno budu mislili ono što govore i radili onako kako govore".

"Ne može se dolaziti (u BiH) i davati potpora onima koji su se jasno i glasno deklarisali za razbijanje BiH, a istovremeno govoriti o poštivanju integriteta, suvereniteta BiH. Dakle, ili jedno ili drugo", odgovorio je Silajdžić na pitanje Tanjuga o odnosima Sarajevo-Beograd.

Opzužuje srpske vlasti za licemerje: Haris Silajdžić


Silajdžić smatra da je ta, kako je rekao, "dupla igra" Beograda "dovela do ovoga svega".


"Ko želi zaista dobre odnose, ova su vrata otvorena, ne mora kucati na njih, ali duple igre prema BiH neće proći. Niko nije u lakoj poziciji ovde, svi smo u teškoj poziciji, trebamo dobro sarađivati, ali pričati jedno, a raditi drugo - to ne može. Eto, do njih je, Mi smo otvoreni za dobre odnose", zaključio je Silajdžić.

Bakir Izetbegović

Po mišljenju kandidata Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića, stabilizacija odnosa na Balkanu je neophodna.


"Treba stabilizirati odnose na Balkanu. Srbija je komšijska zemlja, bez obzira na najnoviju istoriju, valja popravljati odnose.

Samo, moraćemo imati sagovornike na bazi ravnopravnih, znači proporcionalnih odnosa", odgovorio je sin osnivača SDA Alije Izetbegovića na isto pitanje.


Na pitanje šta će raditi ako izgubi na izborima i ne uđe u Predsedništvo, Izetbegović je rekao da će se baviti kućnim poslovima.

Silajdžić nije glasao


Član predsedništva Bosne i Hercegovine i kandidat Stranke za BiH za tu funkciju za naredne četri godine Haris Silajdžić nije danas pre podne uspeo da glasa jer je zaboravio dokumenta.

Zaboravan: Haris Silajdžić

Silajdžić je na izborno mesto u ulici Ferhadija došao u 11 sati, kao što je i najavio, i tek posle pola sata čekanja u dugačkom redu shvatio da nije poneo dokumenta.


On je rekao članovima izborne komisije da će kasnije popodne ponovo doći na izborno mesto, ovaj put s dokumentima, jer ne želi da pravi gužvu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online