Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.08.2010.
05:15
Blic A

Šarićev brat usred pucnjave u Budvi

Obezbeđenje Duška Šarića, mlađeg brata odbeglog narko-bosa Darka Šarića, i Budvanina Ivana Delića juče u 3 sata posle ponoći u diskoteci "Top Hill” u Budvi pretuklo je Beograđanina Vladana V., zvanog Ožiljak, koji je pucao u tom lokalu, saznaje "Blic”.

Darko Šarić

Prema nezvaničnim informacijama, Vladan V. je prišao separeu u kome je sedeo mlađi Šarić sa obezbeđenjem. Nedaleko od njihovog separea sedeo je Delić sa svojim telohraniteljima, prenosi "Blic".

Neki od gostiju diskoteke tvrde da se Vladan V. pozdravio sa mlađim Šarićem, i da je ostao blizu njegovog separea. Navodno bio je navalentan, što nije promaklo Delićevom i Šarićevom obezbeđenju koje je krenulo ka njemu.

Prema tvrdnji pojedinih gostiju, Beograđanin je tada primetio da će biti izbačen iz diskoteke, izvadio je pištolj i krenuo ka separeu u kome je sedeo Delić. U tom trenutku reagovalo je obezbeđenje mlađeg Šarića i krenulo ka Vladanu V., koji je ultimat fajt borac.

Skoro istog trenutka reagovalo je i obezbeđenje diskoteke koje je takođe nasrnulo na njega. On je u prvom trenutku uspeo da se odbrani, a ubrzo se čula i pucnjava.

Pretpostavlja se da je pucao Vladan V., ali i obezbeđenje Delića i Šarića, koje je bilo uplašeno za sigurnost svojih šefova. Gosti kluba su u panici potrčali ka izlazu, jer se nije znalo ko puca.

U tom komešanju Vladan V. je uspeo da skoči u bazen koji se nalazi u okviru diskoteke, i da pobegne. On je hitno prebačen u risansku bolnicu, gde je konstatovano da je teško povređen.


Iako je izveštaj o povredama prosleđen i policiji, nije poznato da li su Delić ili mlađi Šarić bili na meti Vladana V. jer uviđaj i istraga koji su mogli da odgonetnu sve nejasnoće u vezi sa pucnjavom nisu ni obavljeni.

Duško Šarić

Vladan V., kako pišu podgoričke „Vijesti”, nije želeo da prijavi napad, već je posle ukazane pomoći u bolnici u Risnu, policiji rekao da se „okliznuo i pao”. On je izvesno vreme je živeo u Francuskoj, odakle je proteran.

Prema pisanju crnogorskih medija, posle raspisivanja poternice za Darkom Šarićem, Duško često boravi u Budvi, a protiv njega se ne vodi nikakav postupak. Sredinom marta ove godine, načelnik budvanske policije Siniša Jokić izjavio je da se „Darko Šarić za kojim je raspisana poternica ne nalazi u Budvi”, kao i da je „Duško Šarić primećen u Budvi, ali da za sada nema nikakvih konkretnih aktivnosti koje bi preduzimali prema njemu”.


Ime Ivana Delića postalo je poznato široj javnosti 2001, kada ga je Anketni odbor Skupštine SR Jugoslavije, koji je vodio lider radikala Vojislav Šešelj, osumnjičio za ubistvo saveznog ministra odbrane Pavla Bulatovića, što je ovaj Budvanin negirao.

Ivan Delić

Delićevo ime se u međuvremenu pojavljivalo u javnosti posle nekoliko atentata na njega, ali i optužbi Mirka i Nede Šurine, koji su ga optuživali za smrt svoje dece, Marije i Darija.

Uhapšeni pripadnik zemunskog klana Sretko Kalinić priznao je da je u nameri da likvidira Delića pre dve godine greškom ubio nedužnog Nikšićanina Gorana Pejovića. Delić je povodom toga rekao da veruje da su Kalinićevi navodi tačni.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online