Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 29.10.2015.
04:04
B. Simonović - Vesti A

Tri metka zbog krađe kokaina

Vlasnik lokala Fišermans Goran Đuričković (48) iz Budve likvidiran je u utorak oko 20 sati na pragu svog lokala. Đuričković je zvanično bio ugostitelj, ali se za njega odavno pričalo da je na meti mafije i da je samo pitanje dana kada će smrtna presuda biti izvršena!

wikimedia.org/Niels Noordhoek
Likvidiran na pragu svog lokala: Zvanično je bio ugostitelj, a nezvanično ko zna šta, s obzirom da ga je mafija jurila (Foto: Ilustracija)

Prema jednoj verziji, Đuričković je pogođen s tri hica ispaljena s velike udaljenosti, možda s neke od barki ukotvljenih u budvanskoj luci. Po drugoj, verovatnijoj verziji, na Đuričkovića je pucano iz snajpera iz jedne od kula na bedemu starog budvanskog grada, odnosno s pedesetak metara udaljenosti.

Policija je, navodno, u toj kuli, odakle se Đuričkovićev lokal vidi kao na dlanu, našla tri čaure kalibra 7,9 milimetara, ali ta informacija nije zvanično potvrđena.

Goran Đuričković je, prema kazivanju nekoliko očevidaca, u utorak popodne dugo sedeo s prijateljima u svom lokalu. Malo posle 20 sati ustao je da prošeta uz obalu, ali samo što je prekoračio prag svog lokala odjeknuo je pucanj. Najpre jedan, a potom još dva! Vlasnik Fišermansa je pao u more iz koga su ga izvadili prijatelji, ali Đuričković je već bio mrtav.

Ime Gorana Đuričkovića dospelo je u žižu javnosti još u leto 1999. godine kad se našao na listi optuženih za tragediju do danas neutvrđenog broja emigranata koji su nastradali u brodolomu brodića Mis Pat na pučini između Bara i Ulcinja.

Potom je prošle godine ranjen u Španiji i pukim slučajem je preživeo atentat jer se našao u krugu onih koje je mafija osumnjičila za krađu 300 kilograma kokaina! Kad se oporavio, vratio se u Budvu gde se sklonio kod kuma Saše Markovića, nekadašnjeg poslanika i jednog od lidera bivšeg Liberalnog saveza. Marković je, da podsetimo, proletos likvidiran ispred svoje vile u Bečićima, a do danas spekuliše da li je smrtonosni rafal bio namenjen Markoviću ili Đuričkoviću, odnosno da li je u pitanju bila greška ili surova opomena Đuričkoviću da vrati pare od ukradene droge.

U velikom ratu u podzemlju započetom krađom pomenutog kokaina, koji je očigledno poprimio međunarodne razmere, najverovatnije iz istih razloga je u februaru u Beogradu likvidiran i Cetinjanin Goran Radoman, a pukim slučajem je preživeo i Milan Vujotić čiji je blindirani audi nedavno dignut u vazduh minom velike razorne moći.

Hapšenje pod lupom

Zanimljivo je da je crnogorska policija tragajući za ubicama Saše Markovića uhapsila Podgoričanina Aleksandra Markovića i Majkla Gregorija Ferarisa iz Južnoafričke Republike jer su, navodno, spremali i likvidaciju Gorana Đuričkovića. Što se Ferarisa tiče, optužnica je na kraju svedena samo na falsifikovanje dokumenata, budući da je kod njega nađeno više lažnih pasoša kojima je nesmetano putovao po svetu. Ostaje da se vidi da li će optužbe protiv ove dvojice sada dobiti na značaju.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.10.2015. 09:51
Neda Milo da mu se bilo ko miješa u posao. Čisti sve dok može. Kad ne bude mogo, njega će očistiti. Tako to ide u tim krugovima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online