Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.09.2018.
12:42
Vestionline, Tanjug A

Roj stršljenova napao Kolindu

Predsednica Kolinda Grabar Kitarović posetila je noćas punkt granične policije Cetingrad.

EPA/Malton Dibra
Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Arhiva)

Nakon ponoćng obilaska zelene granice s BiH u mestu Buhača izjavila je da se uverila u visoku profesionalnost i dobru opremljenost hrvatske policije.

Ona je iznela utisak da se međunarodna granica sa BiH veoma dobro čuva i izrazila zadovoljstvo zbog dobre saradnje hrvatske i bosanskohercegovačke policije jer se brzo i dobro reaguje prilikom međusobnih sukoba migranata ili pokušaja ilegalnih prelazaka granice.  

- Uverila sam se u profesionalnost policije, u dobru opremljenost zahvaljujući i Evropskoj uniji. Tu su razne letilice i termovizijske kamere i dobro se pokriva cela zelena granica - ocenila je Grabar-Kitarović koja je i sama deo granice pregledala termovizijskom kamerom, koja omogućava da se i u mraku jasno vidi kretanje ljudi.

Kako prenosi hrvatski portal Indeks, predsedniku je u jednom trenutku napao roj stršljenova pa se tako i sama uverila u jednu od mnogobrojnih opasnosti koje vrebaju policiju u obavljanju svog posla. 

Hrvatska sa BiH ima granicu dugu nešto malo više od 1.000 km, a Kitrović kaže da je uverena da će se problem migracija i ilegalnih pokušaja prelaska granice nastaviti. 

Ocenila je da je postupanje hrvatske policije na granici u potpunosti u skladu sa EU legislativi, kako pri čuvanju granice tako i u postupanju s migrantima koji pokušavaju ilegalno iz BiH da uđu u Hrvatsku. 

Kao razlog za obilazak terena navela je brojne pritužbe hrvatskih građana uz zelenu granicu, zabrinutih zbog povećanog broja ilegalnih migracija i strahuju za svoju sigurnost. 

Istakla je i da je dobila molbu da pomogne Velikoj Kladuši u sprečavanju osnivanja velikog migrantskog centrau tom gradu BiH do Evropske komisije. 

Rekla je da oni smatraju da dobro da na jednom mestu bude koncentrisan velik broj migranata i traže da se u BiH na većem području izgradi više manjih centara, upravo zbog opasnosti od porasta kriminala i napada na ljude i imovinu. 

- Ovo je spoljna granica Evropske unije i Šengensk granica i mi dobrom kvalitetom nadzora granica pokazujemo spremnost na proširenje Šengena na Hrvatsku - rekla je Grabar Kitarovićeva. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online