Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 26.05.2018.
08:36
Vestionline, Tanjug A

Mektić: U Banjaluci u toku rat narkobandi

Slučaj smrti mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića otvorio je i sukob izmedu ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića i MUP Republike Srpske, piše sajt B 92.

Facebook/Pravda za Davida
Slučaj "Dragičević" podigao Banjaluku, ali i celu Srpsku na noge: Svi traže pravdu za Davida

Mektić je na televiziji BN rekao, misleći na građane okupljenje u pokretu "Pravda za Davida", da neko ko poziva na pravdu ne može da bude nazvan rušiocem Srpske ili da radi protiv institucija Srpske i time se osvrnuo na ranije izjave zvaničnika Srpske.

- Ako je i neko iz MUP-a umešan u citav taj dogadaj, a bojim se da toga ima jer vidimo da se pojavilo svakakvih informacija i indicija, svejedno, trebalo bi da se energično uđe u taj slučaj i da se sve rasvetli i kaže šta je istina o celom tom dogadaju. Ta istina može biti jako teška po Srpsku i njene institucije. Međutim, nekoga ko poziva na pravdu, ne možete da nazivate rušiocem Republike Srpske i da radi protiv institucija Republike Srpske - rekao je Mektić.

Ministar bezbednosti BiH tvrdi da u Banjaluci pocinje rat narko kartela. 

- Videli ste ovu eksploziju u Banjaluci, a koja se definitivno vezuje za obračun narko kartela. I ovaj slučaj na određen način, vrlo lako može biti da su umešani narko dileri. Ja sam mesecima upozoravao da je Banjaluka preplavljena drogom. Na svakom koraku, u svakom lokalu nalazi se droga. Čak i u noćnim klubovima redari prodaju drogu, a noćne klubove obezbeđuje policija - tvrdi Mektić.

A umesto da reši mnoge sumnjive slučajeve kao i slučaj "Dragičević" vlast Republike Srpske se trudi da umori i kompromituje masu koja se svako vece okuplja u Banjaluci, rekao je Mektic i ističući da je napravljeno dosta namernih grešaka koje su sprečile put do istine.

Reagovalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS saopštenjem u kojem demantuje navode Mektića, ističući da se njegove izjave zasnivaju na netačnim informacijama, "koje stvaraju nepoverenje građana u rad institucija Republike Srpske, što je najteža posledica ovakvih i sličnih izjava". 

"U vezi sa izjavom ministra Mektića da pripadnici MUP-a treba energičnije da postupaju u slučaju Dragićević, podsećamo ministra Mektića da je na ovom predmetu direktno angažovano više desetina policijskih službenika više organizacionih jedinica MUP-a, veštaci različitih oblasti iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije, nadležno tužilaštvo, te konsultovani stručnjaci FBI. Policijski službenici su u okviru ovog predmeta obavili više stotina kriminalisticko-tehničkih, operativnih i istražnih mera i radnji u kojima je obrađeno preko 170 lica, o čemu je dostavljen Izveštaj nadležnom Tužilaštvu", kaže se u saopštenju.

U konkretnom slučaju, navodi se, Ministarstvo je javnosti omogućilo uvid u celokupan postupak, i to izlaganjem ministra u Narodnoj skupštini, ali i u okviru postupka pred Anketnim odborom koji je u toku. 

"Izjava ministra Mektića da je moguće da je neko iz MUP-a umešan u slucaj Dragičević je, kako i on sam navodi, zasnovana na neproverenim, odnosno svakakvim informacijama i indicijama", ističe MUP RS.

"Ove izjave su tendenciozne i štete institucijama Republike Srpske. Takođe, informaciju da pripadnici MUP-a Republike Srpske rade u noćnim klubovima i da se bave nedozvoljenim prometom narkotičkih sredstava, kategorički odbacujemo”, navodi se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online