Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 11.05.2018.
09:10
Vestionline, Tanjug A

Srpska na nogama: Svi traže pravdu za Davida

Narodna skupština Republike Srpske na posebnoj sednici donela je odluku o formiranju Anketnog odbora u cilju sagledavanja svih činjenica u vezi sa slučajem stradanja mladića Davida Dragičevića.

Facebook/Pravda za Davida
Građani izašli na ulice, traži se istina o smrti mladića Davida Dragićevića

Za predsednika Odbora imenovan je Branislav Borenović, a njegov zamenik biće Drago Kalabić. Parlament je obavezao Anketni odbor da u roku od mesec dana informiše Narodnu skupštinu o utvrđenim činjenicama, prenosi RTRS.

Skupština je usvojila i 16 zaključaka, koji su predložili klubovi poslanika SNSD-a, DNS-a, SP, SDS - K i dva samostalna poslanika.

Skupština je takođe zatražila da se ubrza istraga u slučaju Dragičević, apostrofirajući ulogu i odgovornost tužilaštva. Poslanici su odbacili svaki vid politizacije tragičnog slučaja. Od Vlade Srpske zatraženo je da se pristupi izmeni propisa koji regulišu postupak traženja nestalih.

Cilj sednice bio je da se utvrdi istina o smrti Davida Dragičevića, koji je nestao 18. marta, a pronađen je mrtav 24. marta sa brutalnim povredama, prenosi RTRS.

Premijerka Željka Cvijanović je u raspravi na posebnoj sednici parlamenta posvećenoj smrti Davida Dragićevića, izrazila žaljenje zbog te tragedije, ali je ustvrdila da poslanici opozicije, kako je rekla, bespotrebno politizuju raspravu, da neki zloupotrebljavaju roditeljsku bol i da su optužili vladu i MUP za nešto što je nadležnost Tužilaštva.

Na početku sednice poslanicima se obratio predsednik Partije demokratskog procesa (PDP) i poslanik te stranke Branislav Borenović u ime predlagača zakona, koji je rekao da Skupština mora da zauzme stav da svaki građanin ima jednaka prava na život, bezbednost i slobodu, kao i da je obaveza svake institucije u Srpskoj da sačuva svakog građanina od nasilnih akata od koga god da dolaze.

Otac Davida Dragičevića, Davor rekao je da traži istinu i pravdu u vezi sa "brutalnim ubistvom njegovog sina i onima koji su u to umešani", kao i da želi istinu ma kako brutalna ona bila.

Prema njegovim rečima, njegov sin David je na skupovima tražio pravdu za druge smrtno stradale mladiće i na kraju je i sam postao žrtva.

- Znam glavne saučesnike, to su na prvom mestu Dragan Lukač, Darko Ćulum, Darko Ilić, tužilac Dalibor Vrećo. Oni su izvršili nezakonitosti. Tvrdili su da se moje dete utopilo, da je u pitanju trenutna smrt, bez elemanata krivičnog dela, a odlično su znali za povrede, za desetine velikih hematoma, a naročito na glavi. Da li ima krivičnog dela - ima. Nisu čekali da to kaže tužilaštvo koje je jedino nadležno za kvalifikovanje krivičnog dela - naglasio je Davor Dragičević, prenose Nezavisne novine.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Lukač odbacio je optužbe i najavio tužbe protiv onih koji ih iznose.

POVEZANE VESTI

Petak 11.05.2018. 09:53
Uz dužno poštovanje pok Davidu, mislim da vam komentari prije zvaničnih rezultata istrage Odbora nisu potrebni ni profesionalni. Ne znate ni vi kao ni ja da li su povrede bile "brutalne" i slično. 'ajde da sačekamo malo pa da se opredijelimo na sledećim izborima !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online