Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 02.10.2017.
09:12
Vestionline, Tanjug A

Vulin razbesneo Hrvate: "Glasnogovornik svog šefa, glinskog četnika"

Potpredsednik Hrvatskog sabora i zamenik predsednika HDZ Milijan Brkić izjavio je da je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin "u srcu Hrvatske, na već viđeni način" pokušao da provuče "velikosrpsku tezu o građanskom ratu" i abolira provokacije srpskih vlasti koje su postavile spomenik u Beogradu Milanu Tepiću, bivšem oficiru JNA koji je stradao u Bjelovaru.

N. Durović
Pričao o "zabranjenim temama" u Hrvatskoj: Aleksandar Vulin

Nakon što je Vulin rekao u nedelju u Šibeniku da u svakom građanskom ratu postoji onoliko istina koliko i umešanih strana, Brkić smatra da je "svaki put potrebno ponavljati istinu o pravednom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu, jer istina je samo jedna i nema dve strane".

- Istina je, što je potvrdio i Haški sud svojom pravosnažnom presudom da je Hrvatska bila izložena brutalnoj vojnoj srbo-četničkoj agresiji, a danas nažalost opet svedočimo da srpska propaganda o tzv. 'građanskom ratu' ni dalje ne jenjava - tvrdi Brkiić, prenosi Hina.

Brkić je na svom nalogu na Fejsbuku nazvao Vulina "večitim glasogovornikom svog šefa, inače glinskog četnika (predsednika Srbije Aleksadra) Vučića".

Tvrdi da "ovaj dvojac iz Srbije i još neki dežurni huškači u Hrvatskoj, koji se nikako ne mogu pomiriti sa samostalnom Hrvatskom, članicom NATO i EU" prozivaju hrvatske vlasti zbog Zakona o hrvatskim braniteljima, za koje kaže da su u "nametnutom i odbrambenom" ratu u Hrvatskoj "pobedili i zauvek uništili njihov san o Velikoj Srbiji".

- Kada se naši susedi suoče s istinom i prihvate neupitne činjenice o njihovim "srušenim snovima", tada ćemo tek moći da razgovaramo i o boljoj budućnosti. Kvalitetna budućnost našeg hrvatskog naroda i svih naših građana koji Hrvatsku smatraju svojom Domovinom, može se graditi samo na čvrstim temeljima istine o prošlosti - rekao je Brkić.

Vulin je ranije u nedelju, komentarišući to što je vest o otkrivanju spomenika majoru Tepiću izazvala kritike u Hrvatskoj, rekao da u svakom građanskom ratu ima onoliko istina koliko i umešanih strana i da Hrvatska i Srbija oko nekih pitanja nikad neće moći da se dogovore.

- I da sad ja vas ubedim da je srpska istina i istina hrvatska, odnosno da je hrvatska istina istina srpska, niti je ispravno, niti je moguće, niti to treba raditi. Nikada mi nećemo moći da se dogovorimo oko toga, oko Oluje, na primer. Za nas će Oluja uvek biti najteži i najtužniji dan, a za mnoge u Hrvatskoj ona će biti veliki, važan i lep dan - rekao je Vulin.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.10.2017. 23:57
Što se vi iz vesti stidite mesto Hrvata.Pa oni se diče svojim us,taštvom,a vi m to uživanje uskraćujete.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online