Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 09.09.2017.
22:52
Tanjug A

"Srpska kuća" u Crnoj Gori: Srbi - i u dobru, i u zlu

U Srpskoj kući u Podgorici danas je održan sastanak osnivača i prijatelja, i priređen obilazak prostorija koje su u potpunosti građevinski završene.

Tanjug
Osnivači i prijatelji u prostorijama Srpske kuće

Ovom prilikom, osnivači su iskazali zadovoljstvo kvalitetom radova i samim izgledom Srpske kuće. Kako se navodi u saopštenju Srpske kuće, konstatovano je da postoje opstrukcije od strane vlade Crne Gore vezano za povraćaj PDV-a koji treba da posluži opremanju sadržaja u samom objektu. 

"Srpska kuća" D.O.O je preduzeće koje je u vlasništvu 27 istaknutih srpskih intelektualaca i nacionalnih radnika iz Crne Gore.

Danas su gosti osnivača bili predsednici Nove Srpske demokratije (NSD) i Demokratske narodne partije (DNP) Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i funkcioner NSD Jovan Vučurović. 

Direktor Srpske kuće Emilo Labudović posebno je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je odobrio sredstva za izgradnju, i lideru NSD Andriji Mandiću, koji je u ime srpske nacionalne zajednice iz Crne Gore kandidovao ideju osnivanja Srpske kuće i postigao konkretan dogovor sa Vladom Srbije o njenoj realizaciji. 

- Rezultati tih dogovora su danas veoma vidljivi, i mi raspolažemo jednim od najatraktivnijih i najlepših prostora u glavnom gradu Crne Gore. A prostor nije vlasništvo nikoga sa strane, nego baš nas koji životima i radom svedočimo i delimo, kao i ostalih 200.000 Srba u Crnoj Gori, sudbinu srpskog naroda, jer pripadnost jednom narodu znači biti sa njim i u dobru, i u zlu. Nažalost, današnji režim čine ljudi koji su nekada bili Srbi i koji su pripadali našem narodu samo dotle dok su nešto dobijali i grabili, ali čim je postalo teško promenili su nacionalni identitet. Danas su postali nešto drugo, a nažalost dobar deo njih su sada okoreli antisrbi. Tim putem izdaje i sramote mi nikada nećemo ići - kazao je Labudović.

Na sastanku je otvorena rasprava vezana za tekst koji će srpski narod iz Crne Gore predstaviti prilikom usvajanja zajedničke deklaracije rukovodstava Srbije i Republike Srpske i on će dominantno govoriti o rešavanju problema srpskog naroda u Crnoj Gori, a istovremeno će obuhvatiti i predloge za rešavanje širih srpskih nacionalnih interesa na prostorima gđe živi naš narod.

Politički, nacionalni i kulturni predstavnici srpskog naroda u Crnoj Gori do kraja septembra će u potpunosti zaokružiti celoviti tekst koji će, u ime srpskog naroda Crne Gore, biti dostavljen rukovodstvu Srbije i Republike Srpske, dodaje se u saopštenju. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online