Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 26.04.2017.
16:08
nezavisne.com, Vestionline A

Bosna: Fotografisao maloletne učenice, pa dobio batine

Psihički bolesnik E. M. iz Doboja ispitan je u policiji zbog prijave da je fotografisao maloletne učenice osnovnih škola na području Doboja, a nakon izlaska iz policije neko ga je pretukao, saznaje "Glas Srpske".

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sve se odigralo u petak u centru Doboja, a osim E. M. pretučena je i njegova majka, koja je bila s njim.

- Policiji je prvo jedna Dobojka prijavila da E. M. fotografiše njenu kćerku. Potom je od njega i te žene uzeta izjava. Nekoliko časova nakon toga prijavljen je napad na E. M. i njegovu majku. Po nalogu dobojskog Okružnog tužilaštva pokrenuta je istraga s ciljem utvrđivanja svih okolnosti u oba slučaja - rekli su u Policijskoj upravi Doboj i dodali da se postupajući tužilac za sada još nije izjasnio o kvalifikaciji ova dva događaja.

Nezvanično se saznaje da su napadači prilikom premlaćivanja od E. M. i njegove majke oteli fotoaparat i mobilni telefon.

Posle premlaćivanja mladić je prebačen u dobojsku bolnicu, gde mu je ukazana pomoć. Izvor blizak istrazi je kazao da je E. M. nakon pregleda upućen na Odjeljenje neuropsihijatrije, odakle je pušten kući uz obavezu da se povremeno javlja na kontrole. Prema nezvaničnim informacijama, E. M. je štićenik Centra za mentalno zdravlje Doboj. U ovom centru su kazali da o ovom slučaju ne mogu ništa da kažu.

Ovo nije prvi put da je E. M. prijavljen zbog fotografisanja maloletnica. Skoro identičan slučaj zabeležen je i pre sedam godina. Tada je protiv E. M. jedna majka podnela prijavu za isto delo. Ubrzo posle te prijave on je takođe napadnut. Najnoviji slučaj uznemirio je građane Doboja, koji smatraju da zbog E. M. njihova deca nisu bezbedna.

Na društvenoj mreži Fejsbuk povodom slučaja fotografisanja maloletnica u Doboju, građani su objavili stotine komentara u kojima traže od policije da što pre reaguje. Oni traže da E. M. bude uklonjen sa ulice, a veliki je broj i komentara u kojima se poziva na linč i da se Dobojlije same obračunaju sa njim.

- Treba da se desi neko zlo da bi neko reagovao. Ja bih za svoje dete ubila - napisala je jedna Dobojka.

Iz dobojske policije upozoravaju građane da ne pozivaju na linč, jer za to mogu i da odgovaraju. Tvrde da će u ovom slučaju sve biti urađeno po zakonu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online