Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 26.04.2017.
12:12
slobodnaevropa.org, Vestionline A

Bakirova stranka puca po šavovima

"Predsedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) na sednici u ponedeljak isključilo je Senada Šepića iz stranke, a još nekoliko poslanika oštro je ukorilo", saopštio je posle sednice Bakir Izetbegović.

wikipedia.org/khamenei.ir
Bakir Izetbegović

Bakir uspeh gradio na imenu rahmetli Alije

- Zbog njihovog ponašanja u Parlamentu, suprotnog onom koje im je stranka naložila, nije usvojen set zakona o akcizama po hitnom postupku, pa su bitno narušili ugled stranke, i zato im je Predsedništvo SDA izreklo mere odgovornosti - kazao je Izetbegović.

Šepić koji je do pre dve godine bio podpredsednik stranke, posle isključenja je prokomentarisao da on odavno ne pripada takvoj stranci u kojoj Izetbegović i njegovi poslušnici prave strahovladu i ne dozvoljavaju drugačije mišljenje makar ono dolazilo kao glas iz naroda.

Dugogodišnji funkcioner Salko Sokolović kaže kako je razočaran zbog razloga koje je naveo Izetbegović.

- Pa mi već više od 2 godine pokušavamo da ukažemo gospodinu Izetbegoviću i njegovim istomišljenicima u vrhu stranke da oni ruše ugled SDA, a ne mi, ali takvo je stanje u stranci sada. SDA, umesto da ide napred, da se transformiše da shvati da je ovo 2017. godina a ne 199...

Razočaran je i jedan od osnivača stranke Šemsudin Mehmedović, naročito što je Izetbegović ukore saopštio putem medija.

- Povređen sam kao čovek i kao dugogodišnji aktivista i član SDA, čovek koji je osnivao ovu stranku i gradio njen imidž, koji je sebe dao ovoj stranci, za razliku od Bakira koji je bio uvek u senci svoga oca rahmetli Alije Izetbegovića i koji je svoj imidž gradio na osnovu svog prezimena, zbog čega je i pobedio na zadnjem stranačkom kongresu - rekao je Mehmedović

Analitičari ocenjuju da je urušavanje SDA počelo samim izborom Bakira Izetbegovića za predsednika stranke. Još tada je jedan broj članova kazao da je izbor izvršen pod pritiskom, pretnjama i na nedemokratski način.

Odmah na početku on je dao do znanja da očekuje apsolutnu poslušnost svih članova, za razliku od njegovog prethodnika Sulejmana Tihića za čije vreme je stranka decentralizovana.

Kulminacija sukoba usledila je prilikom lokalnih izbora kada je SDA, nakon 20 godina vladavine izgubila Srebrenicu, a nekoliko članova izašlo iz stranke i dobilo više glasova nego SDA u Zenici, Visokom, sarajevskoj opštini Stari Grad.

- Bakir tretira SDA tretira kao privatnu prćiju i drugim ljudima uskraćuje pravo na mišljenje. Nedavno je neko napisao da je Alija Izetbegović osnovao SDA, a da će je dokusuriti njegov sin. Bakir Izetbegović je uvek bio ono što se danas pokazuje u javnosti - nesposobni, neinteligentni političar - tvrdi politički analitičar Enver Kazaz.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online