Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 07.01.2017.
13:33
Vestionline A

Hrvatski poslanik objavio da više nije katolik i proslavio Badnje veče sa pravoslavcima

Poslanik Živog zida Ivan Pernar na svojoj Fejsbuk stranici objavio je da više nije katolik i da se ispisao iz Katoličke crkve, prenosi zagrebački "Indeks".

Facebook/Ivan Pernar
Ivan Pernar ponovo uzbrukao strasti u Hrvatskoj

Kako navodi, on "se ne slaže s verskim naukom njenim, niti političkim porukama", a potom je nabrojao nekoliko primera sa čime u crkvi nije saglasan: “Zabrana ženidbe za svećenstvo, čistilište, ispravnost klanjanja pred kipovima, nepogrešivost pape, da sveštenici mogu opraštati grehe".

Osim toga, prethodno je objasnio i zašto je u petak bio na proslavi pravoslavnog Badnjaka u organizaciji Srpske pravoslavne crkve, dok nije bio na proslavi katoličkog Božića ili Badnjaka:

- Razloga je više, ali dva su osnovna, na sam događaj pozvan sam od strane njihovog sveštenstva. Poziv od katoličkog nikada nisam dobio pa se u skladu s tim nisam niti osetio pozvanim - ističe Pernar.

Kako kaže, drugi razlog je u tome što je “katoličko sveštenstvo u službi HDZ”.

- Potpuno je instrumentalizovano, a HDZ osim što je uništio našu zemlju, želi i mene lično – montiranim postupcima, zloupotrebnom državnih institucija i putem državne televizije. Srpska pravoslavna crkva nema za cilj dovođenje HDZ-a na vlast niti se meša u našu politiku i bavi se verskim pitanjima. Za katoličku crkvu se to ne može reći - ocenjuje Pernar.

“Indeks” na kraju teksta ističe da je Pernarov potez izazvao niz negativnih i šovinističkih reakcija na Fejsbuku.

Zbog takvih komentara Pernar je objavio još jedan post u kojem se osvrnuo na sve oni koji ga “nazivaju "Srbinom i komunistom zato što nije katolik ni član HDZ”.

POVEZANE VESTI

Subota 07.01.2017. 15:59
Predsednik Tramp opozvao sve Obamine ambasadore.....Ko ce sada da namesta glasanje?Tuga u SNS sekti goovana...izgubili su milion i po SNS glasaca..
Subota 07.01.2017. 17:26
U crkvi svetih apostola Petra i Pavla u Kravici, kod Bratunca, služen je parastos za 158 Srba iz ovog mjesta i susjednih zaselaka, od kojih su njih 49 ubile muslimanske snage iz Srebrenice na Božić, 7. januara 1993. godine. Nakon parastosa, prislužene su svijeće kod centralnog spomen-obilježja u Kravici za svih 3.267 poginulih Srba iz regije Birač. "Zna se ko su i izvršioci i nalogodavci zločina počinjenih u Kravici, ali nažalost, još nema ni krivičnih prijava, a kamoli procesuiranja i osude počinilaca", kazao je Milomir Savčić, predsjednik Boračke organizacije RS, i istakao da bez procesuiranja zločinaca iz svih naroda nema mira na ovim prostorima. "Ovo što se dosad radi pokazuje da su Tužilaštvo i Sud BiH pristrasni i da jednostrano sude samo pripadnicima srpskog naroda. Mi nećemo odustati od pravde", poručio je Savčić. O tamošnjim zločinima pripadnika Armije RBiH govore mnogobrojni dokazi, fotografije, svjedočenja. Godinama su iskazi prikupljani, ali nisu bili dovoljni da Tužilaštvo procesuira zločine. Prema njima, od početka rata pa sve do polovine 1995. godine muslimanske snage iz Srebrenice neprestano su upadale u srpska sela ub,ijajući, pljačkajući i paleći srpsku imovinu, a zarobljene su mučili, masakrirali, odsijecali im glave i pokazivali u Srebrenici. Međutim, presudom Žalbenog vijeća Haški tribunal oslobodio je 2008. godine Nasera Orića za ratne zločine u Kravici i okolini Srebrenice. Radojka Filipović, predsjednica Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Bratunca, rekla je da pravosuđe BiH ne zanima to što su prošle 24 godine od velikih stradanja i zločina. "Njih ne zanimaju ub,ijeni starci i žene. Ne zanima ih pet osoba ub,ijenih na Božić 1993. godine u Kravici koje još nisu pronađene i dostojno sahranjene. Njih samo interesuje jul 1995. godine, kao da je rat trajao samo tih nekoliko dana. Srpske žrtve ih uopšte ne interesuju", tvrdi Filipovićeva.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online