Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.12.2016.
08:30
B. Simonović - Vesti A

Podmukla osveta mafije i politike (2): Pinkpanterovci u holivudskom filmu

Jovo Martinović je već na prvom saslušanju nakon hapšenja 22. oktobra prošle godine, ispričao da je novinar, koji radi dokumentarne emisije za strane medije, da se bavi temama koje se tiču organizovanog kriminala, te da je tako, radeći na dokumentarnom filmu o Pink panterima stupio u vezu sa prvookrivljenim Duškom Martinovićem i još nekim ljudima koji su vezani za ovu priču, između ostalih i sa Namikom Selmanovićem. Tako je sa televizijskom ekipom bio čak i u zatvoru u Spužu, u kojem danas i sam leži, da bi snimio deo razgovora sa Duškom Martinovićem, koji je tada iz francuske tamnice bio prebačen da izdržava kaznu u Crnoj Gori.

pixabay.com
Pantere je zbog plena jurio ceo svet

Veliko interesovanje

Kako je za priču o Pink panterima vladalo veliko interesovanje u Evropi, SAD i Brazilu, Duška Martinovića je potom, kako je tužiocu i istražnom sudiji tada ispričao Jovo Martinović, uz njegovo posredovanje i pomoć posetio i jedan producent iz Holivuda.

Jovo Martinović je zatim objasnio da je radio na snimanju dokumentarnih filmova za BBC, CBS i produkciju Vajs, da je malo pre hapšenja u Tivtu snimao intervju sa Duškom Martinovićem za Skaj Atlantik. Tom prilikom mu je na telefonu instalirao viber aplikaciju koja omogućava jeftine razgovore sa Amerikom i Evropom, pošto mu je Martinović rekao da ima turističku agenciju i da će mu ta mogućnost dobro doći za poslovne razgovore sa inostranstvom.

Upravo to će, kako će se ispostaviti, biti jedna od ključnih stavki u optužnici protiv njega, jer je tužilac procenio da je on na taj način omogućio Dušku Martinoviću da bezbedno komunicira sa svojim pajtašima pošto se, navodno, razgovori preko vibera ne mogu pratiti i presretati, napominje autor ove serije.

Podzemlje govori i za televiziju

Jovo Martinović je objasnio otkud njegovo poznanstvo i veza i sa optuženim Namikom Selmanovićem, za kojeg je naglasio da mu je bilo poznato da je imao kriminalnu prošlost, ali i sa mnogim drugim iz sveta kriminala. Objasnio je, dakle, da je pri snimanju ovih dokumentarnih filmova i emisija morao da kontaktira sa ljudima iz podzemlja, i to, kako sa onima koji daju intervjue i direktno se pojavljuju na ekranu, tako i sa onima koji anonimno daju informacije i neophodne podatke.

Sa Namikom Selmanovićem je, dodatno je pojasnio, kontaktirao zbog angažmana za priču o trgovini oružjem na Balkanu koju je radio francuski Kanal plus, a svi njihovi dogovori oko toga su, kako je kazao, bili javni i njega nisu zanimale druge Selmanovićeve trenutne aktivnosti. Pri tom je istakao da sve to mogu potvrditi listinzi telefonskih razgovora sa Namikom i njegovim stricem Naserom Selmanovićem, kao i sa okrivljenim Jonuzom Hadžibetiem, Duškom Martinovićem i drugima - da su sve to bili kontakti radi poslovne saradnje i vezani isključivo za posao kojim se on bavi.

Negirao je da je on povezao Duška Martinovića i Namika Selmanovića, ali nije isključio mogućnost da su se njih dvojica možda znali odranije, preko Namikovog strica Nasera, koji je, kako je već naglasio, takođe bio povezan sa Pink panterima.

Ispričao je takođe da je, osim Duška Martinovića i priče o njemu i njegovoj ulozi u kriminalnoj organizaciji zvanoj Pink panter, snimao i druge članove ove organizacije, i druge slične storije, te da je sve to dostupno na internetu, pod njegovim punim imenom i prezimenom. Naveo je da je pri snimanju priče o Pink panterima, pomagao i Naser Selmanović, stric sada takođe okrivljenog Namika Selmanovića, pošto je ranije i on imao veze sa njima. Pri tom je i sam Namik bio stažista u tim dokumentarnim filmovima. Uz to, francuski Kanal plus je unajmio Namika Selmanovića kao asistenta u priči za trgovinu oružjem na Balkanu, jer poznaje ljude iz oblasti kriminala, naravno pod uslovom da on sam nije umešan u krijumčarenje oružja.

Poziv Francuske televizije

Jovo Martinović je istakao da se i sa okrivljenim Jonuzom Hadžibetiem upoznao pre pet-šest godina, kada je radio dokumentarac o trgovini oružjem u Bosni i bio zajedno sa Naserom Selmanovićem, stricem takođe optuženog Namika Selmanovića, kojeg je angažovala Francuska televizija da pomogne u snimanju tog filma. Trebalo je da nastave snimanje u Francuskoj, ali Hadžibeti tada nije mogao ući u šengen zonu zbog zabrane na pasošu.

Konačno je ispričao kako je u leto prošle godine bio u Ulcinju na sastanak sa Namikom Selmanovićem, od kojeg je, kad je saznao da na sastanak dolazi i njegov prezimenjak Duško Martinović, tražio da ga drži dalje od svih tih njihovih kombinacija koje su mimo novinarskog posla koji njega zanima i zbog kojeg je tu. Uprkos svemu, usledila je optužnica u kojoj se rame uz rame sa ostalim optuženim našao i Jovo Martinović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online