Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 10.10.2016.
19:05
Vestionline A

Bošnjaci traže poništavanje izbora u Srebrenici!

Stranka demokratske akcije (SDA), posle današnjeg stranačkog kolegijuma, zatražila je poništavanje izbora u Srebrenici zbog, kako je obrazloženo, grubog narušavanja integriteta izbornog procesa u ovoj opštini.

Tanjug/AP
Preuranjeno slavlje?

Zahtevaju od Centralne izborne komisije da donese odluku o poništenju izbora na redovnim biračkim mestima i zakaže nove izbore u zakonom propisanom roku, tj. u roku od 14 dana od dana pravosnažnosti odluke.

Kolegijum SDA je najoštrije osudio otvorenu pretnju koju je Milorad Dodik uputio Bošnjacima u RS zbog toga što na proteklim lokalnim izborima nisu glasali za njegovu, već za drugu političku stranku, prenose regionalni mediji.

"Ako je i od Dodika, previše je. Neverovatno je da predsednik jednog entiteta optužuje jedan od konstitutivnih naroda da, vršeci svoje biračko pravo koje mu je zagarantovano Ustavom 'destabilizuje RS', i da će prema tom narodu imati 'jedan sasvim drugačiji odnos'. Osim što ovakav istup predstavlja eklatantan primer govora mržnje, ovo predstavlja i krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz člana 145a Krivičnog zakona BiH", poručuju iz SDA.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.10.2016. 19:24
i ja sam za to da se ponište izbori u Srebrenici....ovi iz Potočara nisu mogli da glasaju kao na predhodnim izborima ....a i ovaj Grujičić...muslimani mu 1992 ub,ili oca,a on hoće da bude načelnik.....
Ponedeljak 10.10.2016. 19:41
Edvard Herman...Srbi su imali spiskove bosanskih muslimana koje su hteli da u,biju. Ali ne mogu vam reći da su bili ub,ijeni samo oni sa spiska. Mogu samo da kažem da je većina ub,ijenih bila na tom osvetničkom spisku.
Ponedeljak 10.10.2016. 20:03
Šejh Imran Husein, ugledni islamski teolog i filozof, naveo je u poruci muslimanima u čitavom regionu Balkana, da zločin koji se pre 20 godina dogodio u Srebrenici nije genocid. U, kako je rekao, „poruci muslimanskoj zajednici u Bosni, ali takođe i onima na Kosovu i Metohiji, Albaniji, Makedoniji i čitavom regionu Balkana“, koja je postavljena na Jutjub, Hosein navodi da je u Srebrenici „sproveden sistemski plan poguran od strane Zapada i NATO…“. On je politiku koja nameće stav da su Srbi počinili genocid nad muslimanima nazvao mračnom i kazao da tu politiku sprovode iste institucije koje su dozvolile da se dogodi masakr u Srebrenici. „Moje mišljenje i želim da ga podelim sa bošnjačkim muslimanima je da verujem da bi većina pravoslavnih hrišćana u BiH, Srbiji i regionu takođe osudila ub,ijanje toliko muslimana u Srebrenici“, naveo je Husein. On je siguran da ga „ne bi odobrili i bili deo sistematskog plana kao što je to radio Adolf Hitler sa Jevrejima, za koje se plašio da će mu ugroziti vlast. Zato je ustanovio politiku genocida. Tako je, to je bila državna politika, zvanična politika vlade“. Husein je dodao da su takav sistematski genocid „isto sprovodili drevni Egipćani nad Jevrejima, što je opisano u Starom zavetu, i ne tako davno Evropljani nad domorocima Indijancima u Severnoj Americi“.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online