Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.10.2016.
22:31
Tanjug A

Dodik o Srebrenici: Ponosan sam...

Predsednik Republike Srpske Miodrag Dodik rekao je da je ponosan na činjenicu da bi Mladen Grujičić mogao definitivno da bude potvrđen kao načelnik opštine Srebrenica i naveo da su, bez obzira na spekulacije, lokalni izbori sprovedeni bez većih primedbi.

Tanjug
U Srebrenici se još broje glasovi: Milorad Dodik

Dodik je odgovorajući na pitanja novinara, posle sastanka sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, rekao da su i posmatrači ocenili da su lokalni izbori bili fer i pošteni. On kaže da su ostali problemi vezani za prebrojavanje listića, te da je sama manipulacija brojem dobijenih glasova ili izašlih stvorila "određenu nervozu".

- Mislim da se radi o Bošnjacima koji ne mogu da prihvate i podnesu da gube lokalne izbore. U tom pogledu izjave tipa da načelnik opštine Srebrenica ne može biti Srbin i ostale koje smo mogli da čujemo, apsolutno ne doprinose stabilizaciji - rekao je Dodik.

Predsednik RS je odbacio tvrdnje pojedinaca da bi načelnik Grujičić minimizirao ili odbacio obeležavanje stradanja Bošnjaka.

- Srebrenica je, i poznato je i za nas, mesto ogromnog stradanja Bošnjaka ali i isto tako i stradanja Srba. Do sada smo imali zloupotrebu lokalne vlasti samo na pitanjima obeležavanja stradanja Bošnjaka i nikada nije bilo moguće da se u okviru opštine organizuje bilo kakvo obeležavanje stradanja Srba - kaže Dodik.

Naprosto, dodaje, to će samo biti iznivelisano dolaskom našeg kandidata i u to je uveren.

Što se tiče prisustva policije u zgradi opštine, gde se nalazi izborni materijal, Dodik je rekao da je Sarajevo "naravno odmah naduvalo tu priču" i naveo da je policija mešovitog sastava, dobila nalog nadležnog tužioca da obezbedi objekat gde se prebrojavaju glasovi, što je uticalo na odluku članova OIK da prekinu rad.

Bošnjačkim članovima komisije takva situacija nije odgovara, kaže Dodik pa su odlučili da prekinu rad komisije.

Dodik tvrdi da nikakvih zloupotreba tu nije bilo i dodaje:

- Dakle, stvar vodi tužilaštvo. Koliko znam, u međuvremenu svi članovi izborne komsiije za Srebrenicu su se pojavili i oni sad nastavljaju da rade svoj posao - rekao je Dodik.

Naveo je da je politički sistem u BiH takav da je 30 dana rok u kome Centralna izborna komisija treba da saopšti definitivne rezultate.

Dodik je rekao da očekuje da će danas početi prebrojavanje glasova koji dolaze od onih građana koji glasaju poštom i u odsustvu.

- Njima će biti potrebno nekoliko dana, možda čitava sedmica i više da to prebroje i da daju zvanične rezultate - rekao je Dodik.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online