Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 04.10.2016.
18:29
alo.rs A

Da li je

Plaši se za fotelju: Uhapšeni šef KOS-a rušio Mila parama iz Rusije?!

Crnogorska policija je uhapsila je u ponedeljak Radovana Aleksića, bivšeg šefa Kontraobaveštajne službe i pukovnika Vojske Jugoslavije, i to, navodno, zbog sumnje da je pokušao da ubije tamošnjeg policijskog inspektora Predraga Šukovića.

M. Karović
Smeta mu svaki ruski uticaj u Crnoj Gori: Milo Đukanović

Njemu se na teret stavlja da je direktni izvršilac atentata, međutim, prema saznanjima "Alo!", postoji mogućnost da je reč o montiranom političkom hapšenju koje ima veze sa ruskom podrškom crnogorskoj opoziciji u rušenju Mila Đukanovića na predstojećim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

- Na inspektora Predraga Šukovića 11. jula ove godine ispaljeno je više hitaca u Njegoševoj ulici u centru Podgorice. Kada je ranjen Šuković, policija je odmah objavila sliku napadača sa šeširom. Međutim, taj čovek ne liči na Aleksića, tako da se ne zna koji su dokaz imali inspektori iz Crne Gore. Aleksić je uhapšen po poternici crnogorskog tužilaštva - objašnjava sagovornik lista blizak tom slučaju.

Sve to u prvi plan stavlja teoriju po kojoj je Aleksićevo hapšenje naručeno kako bi se presekli izvori novca iz Rusije prema crnogorskoj opoziciji okupljenoj u Demokratskom frontu, koji je Đukanovićev najopasniji rival. Za razliku od svih prethodnih izbora, opozicija ovoga puta ima velika finansijska sredstva i Đukanović se plaši gubitka vlasti.

- Aleksić je nekoliko meseci praćen. Njegovi politički protivnici sumnjaju da radi za opoziciju i rešili su da mu se osvete. Po svemu sudeći, namestili su mu privođenje. On je u policiji demantovao da ima bilo kakve veze sa ranjavanjem Šukovića - dodaje naš sagovornik.

Inače, po nalogu nadležnog tužioca, skinuti su i video-zapisi sa video-kamera koje se nalaze na lokacijama od mesta događaja u pravcu bekstva, a kojima je, kako se veruje, snimljena osoba koja je pucala na bivšeg načelnika odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala.

- Više državno tužilaštvo u Podgorici, u saradnji sa Upravom policije Crne Gore, pribavilo je u izviđaju podatke koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da je Radovan Aleksić, državljanin Republike Srbije, 11.07.2016. godine upotrebom vatrenog oružja pokušao da liši života Predraga Šukovića iz Podgorice. Prema ovom licu je bila raspisana lokalna poternica i on će, nakon što je na graničnom prelazu Dubrakovo zadržan, a potom i lišen slobode, u zakonskom roku biti doveden u Više državno tužilaštvo u Podgorici radi saslušanja. Tokom postupka, ovo tužilaštvo će utvrditi sve bitne činjenice od značaja za postojanje krivične odgovornosti Antića i potpunog rasvetljavanja ovog slučaja - navodi se u saopštenju tamošnjeg tužilaštva.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.10.2016. 21:26
Obračun kod O.K korala.........................
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online