Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.09.2016.
15:22
Tanjug, Vestionline A

VIDEO: Hrvatski političari pred izbore biju građane na ulici!

Izborna kampanja u Hrvatskoj ušla je u završnicu, a u poslednjoj sedmici tenzije rastu, ne izostaju teške reči, uvrede, pa i fižička nasrtanja, javljaju mediji.

facebook.com/Pokret otpora-Riječani protiv korupcije
Obračun sa građanima

Nakon što je prošle sedmice u Vukovaru izvređan lider Narodne koalicije, bivši premijer Zoran Milanović, jutros je riječki aktivista Mićo Antolović na konferenciji za medije u prostorijama HSU u Rijeci fizički nasrnuo na SDP-ovca Željka Jovanovića.

Cirkus na riječkim ulicama se tu, međutim, ne završava.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel nije baš najbolje prmio kritike jedne aktivistkinje, koja je ponavljala: "Kako te nije sram, pljačkaš".

A kada se aktivistkinja približila tom uglednom SDP-ovcu, on joj je istrgao kišobran iz ruke, dok je ona nastavila da mu prigovara.

Kako prenose hrvatski mediji, sve je prestalo kada je Obersnel video medijske kamere.

Obersnel je takođe prozvao šefa HDZ-a Andreja Plenkovića zbog nereagovanja na izjave odlazećeg ministra culture Zlatka Hasanbegovića, koji, kako kaže, bezočno napada i vređa Rijeku.

- Novo, umiveno lice HDZ-a verodostojno ćuti o svemu tome, a to je dokaz da vuk menja dlaku, ali ne i ćud - rekao Obersnel i tako zapravo reagovao na Hasanbegovićevu izjavu prema kojoj se "na prostoru bivše Jugoslavije u samo tri grada od 1945. godine nije vlast promenila  - Rijeci, Tuzli i Požarevcu, gde je rođen Slobodan Milošević".

- To puno govori o Rijeci - rekao je  Hasanbegović.

Majka ti krade po prodavnicama

Još jedan u nizu incidenata dogodio se kada je HŠ-ovac Gabrić Jambo, sa liste Milanovićeve Narodne koalicije, na Fejsbuku izvređao majku funkcionera Mosta Nikole Grmoje, optuživši je da - krade po prodavnicama.

Jambo je Grmoju pozvao da "ne popuje poštenje i život bez greha", te poručo da svojoj "mami Baldini da koju volontersku kunu da ne bi krala po samoposlugama u Metkoviću".

Jambo je potvrdio da je poruka na Fejsbuku autentična, a novinarima je objasnio da Most već tri godne neprimereno govori o njegovoj porodici.

To je, kazao je, poruka Grmoji da počisti prvo ispred svojih vrata.

Jumbovu poruku je lajkovao njegov stranački šef Krešo Beljak, preneo je portal Index.hr

S druge strane, Grmoja je šokiran porukom rekavši da je ispod svakog nivoa.

Očekivao je kaže da će njega napadati, ali ne i njegovu majku, koja je, inače, bila zaposlena u Razvitku koji je, kako kaže, Jambo uništio.

Moja majka nije vojni lekar

Mediji primećuju da to nije prvi put u kampanji da se na neprimeren način spominjue porodica kandidata.

Milanović je, na primer, u razgovoru s braniteljima rekao da jegova majka, za razliku od Plenkovićeve, "nije bila vojni lekar".

Plenković je takođe bio šokiran spominjanjem majke rekavši da Milanoviću to nikada neće oprostiti.

Pritom, podsećaju takođe mediji, Plenković je zaboravio da je Milanovićev otac već godnama predmet brutalnog vređanja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online