Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 03.09.2016.
13:37
Vestionline A

Milanović otkrio šta je radio hrvatski špijun u Srbiji

Zoran Milanović nije mogao da odoli, a da ne prokomentariše u svom stilu hapšenje hrvatskog špijuna u Srbiji. Ministar spoljnih poslova Hrvatske kaže da je to "trećerazredna TV sapunica" i "cirkus Kolorado". Premijer u ostavci: Ma kakav špijun! To je nova srpska provokacija?

Reuters
Milanovićevim provokacijama nema kraja

Predsednik SDP-a, Zoran Milanović komentarisao je hapšenje špijuna Čede Čolovića.

- Ne mogu to komentarisati, ne znam ni što bi on mogao odati, kakve tajne. Možda recept kako se prave leskovačke pljeskavice - rekao je Milanović, piše "Večernji list".

On je dodao da se vlast u Beogradu "ponaša kao da je osnovala Europsku uniju".

Milanović je ponovio izjavu o "šaci jada", a aktelnu srpsku politiku ocenio je kao kontinuirano agresivnu i nazadnu, te kao politiku koja je nanela štetu srpskom narodu i donela mu istorijski "svu bedu ovoga sveta", prenela je hrvatska agencija HINA.

Istovremeno, naveo je da ga je bivši srpski predsednik Boris Tadić u Srbiji uzeo u zaštitu i nazvao ga "oficirom srpskih interesa i džentlemenom u ponašanju i dogovoru".

U Beogradu je u petak uhapšen Čedo Čolović koji se sumnjiči da je špijunirao u korist Zagreba.

Slučaj špijunske afere prokomentarisao je i ministar spoljnih poslova Hrvatske Miro Kovač koji je rekao da je hapšenje kao "trećerazredna epizoda sapunice".

 - Mi smo od juče popodne u stalnom kontaktu s hrvatskim predstavništvom u Srbiji. Pokušali smo da saznamo od relevantnih srpskih državnih tela o čemu je reč. Mogu vam reći da sve do sad nikakvu informaciju naše veleposlanstvo, uprkos tome što je insistiralo, nije dobilo od vlade Republike Srbije i mi o tome službeno ne znamo ništa - rekao je Kovač novinarima u Bratislavi.

- Budući da je to plasirano u medije, a ne našoj hrvatskoj strani, ispada da je to neka vrsta trećerazredne epizode u ovoj sapunici koja se nama u Hrvatskoj servira već nedeljama. To je neka vrsta "cirkusa Kolorado" - kazao je Kovač.

Naglasio je da je to za njega "koji želi raditi ozbiljan posao, a ne baviti se ovakim načinom komuniciranja preko medija", zaista neozbiljno te izrazio uverenost da će se strasti u Srbiji smiriti.

Isto to, kazao je Kovač, izneo je Ivici Dačiću sa kojim u Bratislavi učestvuje na sastanku šefova diplomatija 28-orice s ministrima iz zemalja kandidata. S njim se, kako je rekao, "video i sinoć i jutros".

- Rekao sam istu stvar kolegi Dačiću, da ne želimo učestvovati u nekakvoj jeftinoj sapunici. Hajde da ozbiljno radimi. Ja se tako ponašam, a to očekujemo i od kolega u Srbiji" -  rekao je Kovač.

Ovim povodom se oglasio i odlazeći premijer Hrvatske Tihomir Orešković.

On je za HTV izjavio da je razgovarao s direktorom Sigurnosno-obaveštajne agencije Danielom Markićem koji mu je rekao kako  uhapšena osoba nije hrvatski špijun.

- Znamo da je bio major JNA, da se u vreme Domovinskog rata borio na srpskoj strani, da ima hrvatsko i srpsko državljanstvo. Više informacija očekujemo od Ministarstva spoljnih poslova - rekao je Orešković i dodao - Nadam se da ovo nije još jedna srpska provokacija.

POVEZANE VESTI

Subota 03.09.2016. 15:48
milanoviću brate Srbine,-duša ti se vinula u sottonke visine Vatikana,
Subota 03.09.2016. 14:19
Čedo je samo početak. Vučić radi kao Putin. Prvo malo ekonomija. pa špijune svih vrsta, pa kad ne budu znali šta ćemo da uradimo unaprijed, moći ćemo da se nosimo sa njima, posebno ekonomski.
Sreda 07.09.2016. 18:51
On je zapravo, malograđanin zapušten u vaspitanju. On zamišlja da su javni, politički, potezi isto ono što su mu slabi otac i majka dopuštali. On misli da je zabavno mučiti mačke i pse, pljuvati u tuđe zdele, i urinirati po nečijem ruhu i poštenju. On je najobičniji ulučar zaštićen imunitetom vlasti. Milanović je već postao ruglo hrvatske politike, koja, zajedno sa ekonomijom i privredom, tone sve dublje. Zbog ovakvih (a bolji nisu ni na vidiku), Hrvatska neće moći da sastavi vladu ni za 20 godina. To oni znaju, i to je njihova boljka i histerija. Srbi, bez uzbuđivanja i glavu gore!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online