Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Četvrtak 25.08.2016.
09:45
Vestionline, Sputnjik A

Milanović o Srbiji: Šaka jada, mali narod

Lider SDP-a i bivši premijer Hrvatske Zoran Milanović je na sastanku sa hrvatskim ratnim veteranima, koji su od njega zahtevali smirivanje tenzija u odnosima sa Srbijom i normalan dijalog sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, rekao da Srbija nije nikakva diplomatska sila, kao i da su "Srbi mali narod - šaka jada".

Reuters
Samozvani ustaški unuk u očaju: Pljuvanjem Srba skuplja glasove

Nazivajući državni vrh Srbije "tipovima", Milanović kaže: - Te tipove je izabrao srpski narod, ali je to šaka jada, nažalost, šaka jada, nikakva, kako vi mislite, diplomatska sila, to je mali narod.

Na tajnom snimku koji je procureo sa ovog sastanka, koji je održan iza zatvorenih vrata u sedištu SDP-a, se jasno čuje kako Milanović nagovara ratne veterane da ne zovu Vučića za pregovarački sto.

Umesto da, kako je rekao, pozivaju Vučića, predložio im je da to završe tako što će dogovoriti sastanak na koji će Srbija poslati svog ministra, a Hrvatska svog.

Ponovo se hvalio dedom ustašom

Milanović se još jednom pred veteranima pohvalio da je njegov deda bio ustaša. Njegov otac je, kazao, oženio devojku čija su dva brata poginula kao ustaše

- Oni će se naći i imaju izbor. U protivnom mi ćemo ih blokirati - rekao je Milanović i dodao da Hrvatska od Srbije ne traži ni teritorije ni granice. - Mi (Hrvatska) smo u puno boljem položaju. Oni (Srbi) su izgubili rat, mi nismo osuđeni u Hagu, mi smo želeli da postignemo bilateralni sporazum… čekali smo ih - rekao je Milanović.

On je rekao da Hrvatska ne želi da "maltretira" Srbiju, već samo traži da Beograd ukine taj zakon koji Srbiju stavlja u poziciju "malog Haga" ili će u protivnom, kaže, Hrvatska štiti svoje nacionalnne interese.

Veći deo svog obraćanja Milanović je u posebno ironičnom tonu govorio o srpskom rukovodstvu, najčešće pominjući Vučića u negativnom kontekstu. - Vučić i Nikolić su tipovi koji su arlaukali oko Zagreba. Mi tim ljudima gledamo kroz prste. Njih je izabrao srpski narod koji 150 godina ne zna gde bi išli - u Makedoniju, Bosnu, Hrvatsku, Bugarsku… - kazao je Milanović.

Milanović bi sa Srbijom "radikalno"

On je ponovio da su Srbi mali narod kojih, kako je rekao, "nema ni 10 miliona, a želeli bi da vladaju Balkanom". Zato bi, kako je rekao, on sa Srbijom išao i radikalno.

Milanović je rekao i da se srpska vlast ponaša bahato i da je reč o ''beogradskoj čaršiji''. - I ako bude potrebno, ne samo da ćemo im blokirati pregovore, nego ćemo doneti zakon po kojem ćemo proganjati njihove počinitelje po Kosovu… -, rekao je Milanović.

Milanović je rekao da je branitelje pozvao na sastanak da bi videli šta zajedno mogu da učine o dve stvari - Srbiji i BiH.

Lider Narodne koalicije na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima i kandidat za premijera Hrvatske, rekao je da bi prema Srbiji išao i radikalno ako treba jer njemu, kako tvrdi, Angela Merkel i Evropska narodna stranka ne govore šta sme, a šta ne sme da radi.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.08.2016. 10:16
"Divlju pamet a ćud otrovanu, divlji vepar ima a ne čovjek!" Toliko isfrustriranosti, zavisti i bolesne ljubomore nikada nijesam vidio u životu. Oni su ekonomski skroz propali pa ništa drugo nemaju da ponude narodu osim laži, nacionalizma i bolesne bahatosti. Dolazi vrijeme kada će Srbima morati da vrate svu imovinu koju su opljačkali, da plate Srbima sve što su im porušili i plate za sve zločine koje su nad Srbima uradili. Misle da mogu ovakvim radom zamagliti oči Hrvatima jer misle da tako mogu da spriječe da odgovaraju za sve što su njima Hrvatima a ne samo Srbima uradili. I "Branitelji" se pitaju šta to oni rade, zašto oni to rade i traže zasad "milom" da to više ne rade. Traže od njih da se odreknu pljačke Hrvata i Hrvatske ali oni su toliko ogrezli u kriminal i pljačku da ne mogu nazad. Oni su doveli narod u Hrvatskoj do gladi, prodali narodnu imovinu, razbili privredu, državu doveli u kolonijalni položaj tako da sada više nema pomoći. Hrvati rade a profit ide na "zapad", prvenstveno u Njemačku. Vide i "branitelji" gdje su došli i da je prošlo vrijeme UZIMANJA a došlo vrijeme plaćanja. Mnogo je gadno plaćati. Sada narod Hrvatske traži krivca a bahati kriminalci čine sve da ih ubi/jede da su im za sve njihove nevolje krivi Srbi. Kad god Milanović ukrade nešto Hrvatima, kaže im da je kriv Vučić, Srbija i Srbi u Hrvatskoj. Više nije važno jesu li to Srbi iz Hrvatske, bosne, Srbije, Crne Gore... Srbi su dušu dali da budu krivi što su oni pljačkali, rušili, ubijali i uvodili Hrvate u kolonijalno-ropski položaj. Hrvati vide da se u Srbiji dešavaju neke dobre stvari i pitaju svoje "vladare" zašto se dobre stvari ne dešavaju i u Hrvatskoj. Zato su Srbi i Srbija krivi jer su primjer kako država može da ide naprijed. Hoće naprijed i Hrvati ali "vladari u Hrvata" hoće svim sredstvima da zadrže sadašnje stanje monopola koji su stvorili i koji im omogućava da pljačkaju svoj narod i svoju državu za račun "zapada" i naravno za svoj račun.
Četvrtak 25.08.2016. 09:54
Зоки, Дара оставила мужа, ето прилике за тебе...
Subota 27.08.2016. 17:10
Коначно да падне и његова маска. Просто је жалосно када припадници ЗНГ имају више разумјевања за односе са Србијом и за Србе него некакав ''борац за људска права'' и ''демократа'' тј. ''комуниста''.....?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online