Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 24.08.2016.
02:11
B. Simonović - Vesti A

Milovi mafijaši ubili novinara

Crnogorski poslanik iz redova Demokratskog fronta Koča Pavlović objavio je senzacionalne rezultate nezavisne istrage koja je kao ubice direktora i urednika dnevnika "DAN" Duška Jovanovića 27. maja 2004. označila pripadnike mafijaške organizacije Sakra korona unita iz pokrajine Apulja za koju tvrdi da je bila partner premijera Mila Đukanovića u švercu cigareta prema Italiji.

youtube.com/FondacijaDJ
Nezavisna istraga otkrila ubicu Duška Jovanovića

Pavlović kaže da su rezultati istrage već mesecima u rukama vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića i specijalnog tužioca za organizovani kriminal Milivoja Katnića i traži da sve bude objavljeno.

Prema Pavloviću, atentat su izvela trojica pripadnika Sakra korona unite, koji su pred ponoć sačekali Duška Jovanovića ispred redakcije i izrešetali ga hicima iz automatske puške. Egzekutor je bio Đuzepe Đordano, koji zbog nekoliko drugih ubistava robija u Italiji.

- Imam saznanja da nalaz nezavisne istrage kao ubice jasno i poimenično identifikuje profesionalne ubice Sakra korona unita, koja je u tom periodu bila partner Mila Đukanovića u poslu šverca cigareta prema Italiji. Imam saznanja da taj nalaz precizno i poimenično identifikuje i naručioce ubistva Duška Jovanovića, imenuje finansijere tog ubistva, kao i osobu koja je po nalogu unajmila ubice, obezbedila logistiku i dogovorila likvidaciju Jovanovića - tvrdi Pavlović.

On insistira da se tužioci Stanković i Katnić odmah pojave pred Odborom za nadzor nad istragama ugrožavanja bezbednosti novinara i saslušaju povodom informacija koje je obelodanio.

Pavlović najavljuje da će posebno insistirati da se od italijanske pravosudne i državne vlasti zatraže DNK podaci Đuzepea Đordana, kako bi se uporedili s biološkim tragovima nađenim na pušci iz koje je, kako je nepobitno utvrđeno, pucano na Duška Jovanovića.

Ni iz Vrhovnog državnog tužilaštva, ni iz kabineta specijalnog tužioca za organizovani kriminal za sada nema reakcija na Pavlovićeve tvrdnje, ali se zato odmah oglasila vladajuća Demokratska partija socijalista koja je ovo nazvala izmišljotinom u funkciji predizborne kampanje.

Novo zataškavanje

Pavlovićevu tvrdnju je sa zadovoljstvom dočekao Branko Anđelić, branilac Damira Mandića koji je jedini osuđen za saučesništvo u ubistvu Duška Jovanovića. On i dalje tvrdi da je njegov branjenik potpuno nevin i nepravedno osuđen na 19 godina, ali veruje da će i novi podaci biti zataškani kao i raniji koji su bili u korist Mandića.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online