Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 21.08.2016.
12:55
Vestionline, Sputnjik A

Đukanović podržava "veliku Albaniju"

Dozvolivši Tahiru Veliju dolazak u Crnu Goru, crnogorski premijer je naneo nacionalnu sramotu i ugrozio integritet i suverenitet države, ali i na sebe preuzeo odgovornost za sve što se u budućnosti bude dešavalo u Crnoj Gori, a tiče se teritorijalnih aspiracija velikoalbanskih ideja.

Reuters
Nema problem sa "velikom Albanijom": Milo Đukanović
Reuters

Ideolog "velike Albanije" Tahir Veliju, lider Pokreta za ujedinjenje Albanaca, dolazi u Crnu Goru da u Tuzima predstavi svoju knjigu o "velikoj Albaniji", iako je u Grčkoj i Srbiji proglašen "personom non grata". Ta odluka crnogorske vlasti podigla je veliku prašinu u Crnoj Gori, posebno u delu opozicije koji tvrdi da je na taj način Đukanović faktički podržao ideju o stvaranju "velike Albanije" i ugrozio suverenitet Crne Gore.

Milan Knežević, lider Demokratske narodne partije Crne Gore i deo opozicione koalicije Demokratski front, za "Sputnjik" kaže da je to samo dokaz da se sve što se u Crnoj Gori dešava, radi direktno po diktatu američke ambasadorke u Podgorici.

- Radi se o klasičnom činu kapitulacije, a Đukanović tim potezom ne samo da je naneo nacionalnu sramotu i ugrozio integritet i suverenitet države čiji je premijer, već je na sebe preuzeo odgovornost za sve što se u budućnosti bude dešavalo u Crnoj Gori, a tiče se teritorijalnih aspiracija i velikoalbanskih ideja političara što u Crnoj Gori, što van nje - kaže Knežević.

I Podgorica ode u "Veliku Albaniju"

On napominje da je dolazak Velijua u Crnu Goru pozdravljen od strane kosovskih i albanskih političara, što je po njemu još jedan znak da Đukanović pokušava da na ovim izborima igra na "staru kartu" - glasove Albanca uz pomoć kojih je i uspeo da dobije referendum za otcepljenje od Srbije.

- Ako je Đukanović mislio da će na izborima igrajući na tu kartu obezbediti još jednu pobedu, želim da ga obavestim da će ga čekati "vruća jesen" i da će najmanje misliti o izborima, a mnogo više o buntu građana Crne Gore koji neće dozvoliti još jednu izbornu krađu - napominje Knežević.

- Ako je nekome sa takvim idejama dozvoljeno da gostuje u Tuzima, koji su deo Podgorice, a Podgorica opet deo Crne Gore, onda je na mapi "velike Albanije" i Podgorica uključena kao sastavni deo Albanije - sumira Knežević. 

Slična mišljenja je crnogorskim medijima izneo i predsednik političkog saveta Nove srpske demokratije i funkcioner DF-a Budimir Aleksić, koji je dolazak propagatora ideje "velike Albanije" nazvao "nastavkom antisrpske politike koju je režim DPS-a odavno utvrdio".

Inače, Tahir Veliju je sestrić poznatog kosovskog političara koji je do sada delovao "u ilegali" kao koordinator za region Balkana iz Švajcarske. Ove godine održao je javni skup u Makedoniji, propagirajući ideju "velike Albanije", a Makedonija mu inače, nije strana, jer je i prošle godine u vreme protesta makedonske opozicije bio na sastanku sa liderima albanskih makedonskih partija.

Veliju je ranije rekao da ne očekuje nikakve probleme pri dolasku u Tuzi ili odlasku iz Tuzija ili bilo koje albanske teritorije koja je trenutno pod Crnom Gorom.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.08.2016. 13:08
Samo budala smatra Crnogorce za prijatelje Srbije . Šta to Crnogorci nisu uradil što su recimo uradili Hrvati Srbiji ? PRIZNALI su Kosovo iako time ništa nisu dobili ali je to protiv Srbije i to je bilo dovoljno . Treba potpuno ignorisati sve što dolazi iz Crne gore jer su oni to zaslužili .
Nedelja 21.08.2016. 20:53
Za koga je iznenadjenje da Milo podržava Veliku Albaniju???
Utorak 23.08.2016. 20:27
Све ће дати да очува своју империју. Постоје људи без моралне скрупуле. Као што знамо дотичног......Он је црни образ Црне горе !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online