Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 21.08.2016.
08:55
Vestionline, Tanjug A

"Nećemo dozvoliti da Srbija kontinuirano provocira"

Lider HDZ Andrej Plenković rekao je da će Hrvatska "zaštititi pravnu sigurnost hrvatskih branitelja," i da neće dopusiti da je Srbija "kontinuirano provocira".

pixabay.com
Hrvatska pozvala Srbiju: Da spusti tonove, da otvorimo dijalog

On je povodom navoda hrvatskih medija da je na graničnom prelazu sa Srbijom greškom priveden hrvatski državljanin Zdravko Hlobik, koga su srpske vlasti zamenile sa njegovim imenjakom za kojim tragaju zbog optužbi za terorizam za vreme rata u Hrvatskoj, rekao da "najnovija hapšenja pokazuju da se to pitanje mora rešiti,".

HDZ će tražiti izmenu zakona Srbije o procesuiranju ratnih zločina, rekao je Plenković. 

- Hrvatska, a osobito buduća HDZ-ova vlada neće dopustiti da Srbija kontinuirano provocira - rekao je Plenković na predstavljanju kandidata 9. izborne jedinice njegove stranke u Zadru.

 - Moramo insistirati da se to pitanje reši", rekao je on, pozivajući Srbiju "da spusti tonove, da otvorimo dijalog", navodi hrvatska agencija Hina, a prenosi Tanjug. 

Na pitanje da prokomentariše izjave premijera Srbije Aleksandra Vučića o Hrvatskoj, Plenković je kazao da je Hrvatska članica Evropske unije, da je ispunila visoke kriterijume i standarde, najviše koji se očekuju od evropskih zemalja kad pristupaju u EU dok je Srbija " tek na tom putu" i predstoji joj, kako kaže, "pravo suočavanje s prošlošću".

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.08.2016. 11:39
slažem se sa vama kroasani....srbi vas provociraju i to žes,toko....u vaterpolu i košarci su vas toliko provocirali da ne znam kako još uvek niste pozvali NATO da vas brani kao 1995?
Nedelja 21.08.2016. 16:36
Jeste ustaš,šine Srbi stalno provociraju i pričaju o vašoj ondašnjoj i sadašnjoj zloččinačkoj državi o kojoj se ,a navikli ste,pre nekog vremena moglo pričati samo dobronamerno ili se uopšte nije smela ni pomenuti.E usta,ššići,usta,ššići pa čega se plašite kad krivice u vas nema,ta vi ste zapadni svet i oličenje njegovo.Usta,ššići,usta,šići!!!!!!!!!!!!
Nedelja 21.08.2016. 14:54
Нисам бре ја Крајишник, ја сам сеља из Паси Пољану поред Ниш. Да Слободан није издао Крајину и цео српски народ, сад би ти Сплит био у Србију и пола рвацке репрезентације би играло за нас. Ал и кој ћете нам мој, па јаки смо ми и без вас.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online