Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 08.08.2016.
18:12
Index hr, Vestionline A

Kovač napao Vučića na Fejsu: Nećemo tako, Srbi

Ministar spoljnih poslova Hrvatske Miro Kovač u ponedeljak je preko Fejsbuka poručio službenom Beogradu da se nije "oslobodio virusa agresivnog velikosrpstva i jugoslovenskog komunističkog sistema" i da, dok to ne uradi, Srbija ne može u Evropsku uniju.

"Iz dana u dan hrvatsku javnost zasipaju "pametovanja" i "dociranja" predstavnika srpske vlasti koji se još uvek nisu oslobodili virusa agresivnog velikosrpstva i jugoslovenskog komunističkog ssitema", piše na svojoj Fejsbuk stranici Kovač i dodaje da zaista nema dana da se ne javljaju "oni u srpskoj vlasti koji su 90-ih godina prošlog veka bili na vlasti i/ili vladajućih stranaka, kada su iz Beograda pokrenuti ratovi protiv Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Kosova, osvajački ratovi koje je Beograd redom sve izgubio."

I umesto da se konačno suoči sa svojom odgovornošću za pokretanje ratova, za stotine hiljada žrtava i uništenih egzistencija, službena Srbija ciljano širi osećaje osvete, huška srpski narod protiv drugih naroda i sprečava ga u tome da se dugoročno uspostavi dobrosusedska saradnja u europskom duhu, piše Kovač.

Vučić: Mnogo izvađenih srpskih očiju

Da je tako pokazao je i dokazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić 4. avgusta u Zemunu u svom govoru povodom obeležavanja Dana sećanja na stradanja i progon Srba kada je akciju Oluju kojom su Hrvatska vojska i Hrvatska policija oslobodile okupiranu hrvatsku državnu teritoriju nazvao "zločinačkim konačnim rešenjem" spominjući "mnogo izvađenih srpskih očiju", "mnogo odsečenih srpskih ušiju i nosova", navodi Kovač i dodaje kako u njegovu govoru nije bilo ni reči o tome da se radi o hrvatskoj državnoj teritoriji, da je nekoliko stotina hiljada Hrvata bilo prethodno proterano, da su mnogi Hrvati ubijeni, mučeni.

Nećemo tako u EU

"Je li to retorika, jesu li to metafore koje vode ka stvaranju dobrosusedske saradnje? Je li to retorika kojom Srbija misli da može ući u EU? Nema Srbiji sreće s takvim rečnikom, s takvom ideologijom, s takvim pristupom. Ni s falsifikovanjem podataka jer nije istina da je "u jednom ljudskom veku" broj Srba u Hrvatskoj "smanjen za 90 posto"."

Huškanje naroda, manipulisanje njegovim osećajima, falsifikovanjem podataka, i to svesno, ne vode Srbiju u Evropsku uniju, poručuje ministar Kovač.

"Tako Srbija nikada neće ući u EU. Srbiji će trebati puno pomoći, puno mukotrpnih reformi kako bi usvojila evropske vrednosti, evropsku retoriku i evropsko postupanje. A to podrazumeva da će predstavnici vlasti, rukovodeće strukture u Srbiji, morati zauvek da se oslobode virusa agresivnog velikosrpstva i jugoslovenskog komunističkog sistema".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online