Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 31.07.2016.
09:34
Vestionline A

Hrvati podigli spomenik ustaškom teroristi!

Miro Barešić, atentator na jugoslovenskog ambasadora u Švedskoj Vladimira Rolovića, dobio je spomenik u svom rodnom mestu Dragama u blizini Pakoštana, prenose hrvatski portali.

Youtube/drazencro
Miro Barešić

I ovih dana, kada mu se pred rodnom kućom u Dragama priprema otkrivanje spomenika, u Hrvatskoj ima onih koji smatraju da je ubistvo Vladimira Rolovića 1971. godine bilo teroristički čin zbog kojeg je, uostalom, Barešić tada u Švedskoj i osuđen na kaznu doživotnog zatvora, navodi "Jutarnji list".

Spomenik nosi ime "Pogled na Domovinu". Finansiranje izrade bronzane statue vredne oko 20.000 evra, preuzeli su Barišićevi rođaci, prijatelji i saborci, uz pomoć Opštine Pakoštane.

Barešić je kao hrvatski vojnik poginuo 31. jula 1991. kod Benkovca, kako navodi "Slobodna Dalmacija", "pod nerazjašnjenim okolnostima".

Iako je zvanična verzija da su ga ubili Srbi iz SAO Krajine na početku rata, sve više u hrvatskoj javnosti provejava mišljenje da su ga u stvari metkom u leđa likvidirali "njegovi", jer je znao mnoge mračne tajne hrvatske emigracije, kao i "udbaše" u njihovim redovima, pa je pre četiri godine pokrenuta nova formalna istraga o Barešićevoj smrti.

POVEZANE VESTI

Utorak 02.08.2016. 22:28
У данашњој Хрватској правих ус-таша, оних који су запамћени по ножу и маљу, вјероватно и нема много јер је мир и та братија крије своје реквизите до неке следеће згодне прилике попут оне вуковарске, госпи-ћке... Али без обзира на то, оно што се данас назива Хрватском воња Ус-ташијом, свакодневно и у готово свим приликама. Не тврдим да у Хрватској не постоје и Хрвати који нису ус-таше, али је очигледно да њихово присуство није учинковито. Чак је понекад врло тешко установити стварну разлику измећу присталица Ус-ташије и оних који то нису. Зашто? Па и једни и други су у датом тренутку залегли за сецесију, за Неовисну Државу Хрватску. На истој страни су се нашли домољуби типа Мире Баришића, Гојка Сушка... и домољуби типа Јосипа Манолића. Будимира Лончара... Колико год да су били на супротстављеним странама од 1941 до 1945, толико су били на истим страни од 1991 до 1995. Заједничка поњава била је и остала НДХ. Без НДХ не би било ни данашње Неовисне Хрватске. То је тачно..... Нажалост......
Utorak 02.08.2016. 22:25
И Хрватска добила своју" заслужену ус-ташку слободу", Српском крвљу натопљену.... Правите ви споменике, док вам народ кука, гладује и бјежи, из овог ус-ташког проклетства. Можда некад има и правде!!!
Utorak 02.08.2016. 22:33
Нажалост нема мјеста ишчуђивању. Сан о неовисној држави Хрватској је у срцима и мислима огромне већине Хрвата. Југославија је била,за њих ,робијашница, у коју су силом сатерани.Око тога нема спора. Није џаба војвода Мишић молио краља Александра да не прави државу са Хрватима,''јер нас тамо Ваше Височанство нико не воли''.Свако ко је допринио стварању данашње Хрватске,њен је херој и добиће споменик.Свидело се то Србима иле не.Само слијепци из ЕУ не виде неоус-таштво у Хрватској. Зашто? Зато што је Њемачка ментор и заштитник Хрватске. Шта год да се догађа у Хрватској, Њемачка ће аминовати и одобравати. Ватикан такође. Немојте ми само причати о некаквој теорији завјере. Жива је истина ! Замислите шта би ЕУ урадила Србији да се у њој догађа само дијелић онога што се догађа у Хрватској. Поново би нас бомбардовали.... ! Кад је Хватска у питању,мук.... Нека нац-ионалистичка кретенчина пјева уст-ашке пјесме и пријети Србима,а предсједница изјављује да јој је најомиљенији пјевач .Има ли уопште смисла расправљати даље о било чему?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online