Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 19.07.2016.
09:23
Vestionline A

"Tompson je najveće zlo hrvatskog naroda"

Ratni zapovednik Specijalne policije u Splitu Jozo Režić komentarisao je na Fejsbuku najavu gradonačelnika Knina Nikole Blaževića da će i Marko Perković Tompson uveličati proslavu Oluje!

commons.wikimedia.org/Roberta F.
Hrvatski komandant osuo paljbu po Tompsonu i onima koji ga podržavaju

On je proustaški orijentisanog pevača nazvao najvećim zlom hrvatskog naroda i apelovao da se prekine sa proslavom Oluje na način na koji se to do sada radilo jer "ovaj vid proslave pali mase za nove sukobe i ratove"!

- Tompson je najveće zlo hrvatskog naroda, prodana duša i oganj smrti koji pali ovaj naš napaćeni narod i silu mu usmerava u krivom smeru. Najbolje bi bilo tog čoveka diskvalifikovati iz cele proslave, a nju svesti na jednu svečanu akademiju na koju treba pozvati i pravoslavnu braću, da ne kažem Srbe, te tako zajedničkom diskusijom i pričom kroz zabavni program pokazati mladim naraštajima što je bilo, kako se nije smelo dogoditi, kakvo je stanje sada te kojim putem zakoračiti u budućnost. Ovaj vid proslave na koji se pozivaju mnogi "veliki" Hrvati, zapravo je njihovo dokazivanje veličine, odnosno, stvaranje veće podeljenosti među narodima, paljenje masa za nove sukobe i ratove - napisao je Režić. 

Režić smatra da način na koji se slavi Oluja nije primeren.

- Prekinimo proslavu Oluje na dosadašnji način jer to nekome smeta, a ujedno zahvalimo našoj braći Srbima što nam osvete ne čine u turističkoj sezoni. Nije lepo u društvu govoriti: "E kad sam ja tebe istukao", jer će jednog dana poniženom puknuti film i osvetiće se. Lično nikada nisam bio u Čavoglavama, niti u Kninu na taj dan proslave. U Kninu nisam bio jer mi se taj grad zgadio još u socijalizmu, a u Čavoglave ne želim ići jer mi se gadi Tompson - bio je vrlo direktab ratni zapovednik specijalne policije.

Svojim komentarom na Fejsbuku Režić je ukazao na još jedan paradoks vezan za proslavu Oluje:

- Na tim proslavama će biti i Jakov Gutić iz HDZ Civljane-Cetina, čovek koji naručuje autobuse tih jadnih ljudi iz Srbije da za napojnicu glasaju za HDZ, i u tu se svrhu očuvanja vlasti ti "četnici" valjaju kao ljudi, obnavljaju im se kuće, kupuju se. Pitam se, pa protiv koga to mi idemo, ko je taj naš neprijatelj, a želimo prijateljski ići napred? Knin uspeva isto tako zahvaljujući SDSS i "četnicima", a na proslavi će sediti za istim stolom. Prekinite više to dernekovanje, zaustavite više te fukare, učinite Grad Knin pravim kraljevskim gradom, gradom kulture, jednakosti i jednakopravnosti i sve će početi da vam cveta. Mnogi će mi za ove reči ukor veliki dati, ali verujte, i umro bi radije sutra, nego li se pomakao sa puta srca svoga - poručio je Režić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online