Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Četvrtak 07.07.2016.
11:39
Vestionline A

Izetbegović: Vlast Republike Srpske nije u stanju da obuzda "svoje nasilnike"

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović optužio je vlast Republike Srpske da nije u stanju da obuzda "svoje nasilnike" koji su pravili incidente i tokom ovog ramazana, te dodao da je očito da se to radi namerno.

Tanjug
Izetbegović se nada da će se dogodine izboriti za status bosanskog jezika

- Bilo je, nažalost, incidenata i tokom ramazana, tamošnje vlasti te svoje nasilnike nikako da stave pod kontrolu, da ih zaustave. Očito je da se to i namerno radi, a moglo bi se to zaustaviti -  rekao je Izetbegović u sredu nakon bajramske molitve.

Izetbegović je dodao je da bi trebalo raditi na tome da se takve situacije više ne ponavljaju.

- U idućoj godini konačno ćemo izboriti status za bosanski jezik na osnovu presude Ustavnog suda BiH - poručio je Izetbegović, preneo je sarajevski Dnevni avaz.

On je dodao da nakon toga treba nastaviti borbu za jednakost svih ljudi na svakom pedlju, kako je rekao, "naše lepe zemlje".

"Bajram šerif mubarek olsun, svako dobro, mir muslimanima, mir svim dobrim ljudima na svetu", kazao je Izetbegović. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.07.2016. 12:27
U us,taško-muslimanskoj ofanzivi, 19. decembra 1992. na selu u rejonu Gornje Jošanice kraj Srbinja (nekadašnje Foče) za nepuna tri sata, od sedam sati ujutro do deset, život je izgubilo 56 srpskih civila, žena, djece, staraca i vojnika. Prema prikupljenim podacima i izjavama svjedoka ovaj zločin su počinile muslimanske formacije iz Jošanice, Foče, Goražda, Višegrada, Rudog, i ust,aške formacije Franje Tuđmana iz bivše BiH i Hrvatske. U ranim jutarnjim satima na dan Svetog Nikole, na krsnu slavu većine porodica u selima Jošanice, napale su us,taše sa oko 600 dobro obučenih zločinaca, naoružanih najsavremenijim oružjem dobijenim iz islamskih zemalja i Amerike. Svako srpsko selo je opkolila grupa od 60 do 70 us,taša. Tog jutra su napadnuta sela Ostrmci, Konjevići, Hodžići, Medanovići, Baždari, Brajikovići, Gapići, Škobalji, Crnetići, Bogavići. Organizatori ovog zločina su komšije Srba iz ovih sela iz porodica Crnetića, Huseinovića, Jašarevića, Kuluglija, Haskovića, Hadžiahmetovića, Travara.
Četvrtak 07.07.2016. 12:29
Us,taško-muslimanski zločinci su u potoku kraj sela Hodžići likvidirali samo na jednom mjestu zbjeg od 35 žena, djece i nemoćnih staraca. Ovaj masakr je jedini preživio Mladen Kulić, kome su tu poginuli iz uže porodice žena, ćerka, dvoje unučadi od četiri i deset godina, zet. O ovome govori i jedan od počinilaca ovog zločina musliman Asim Hajdarević iz sela Kolovarica, opštine Goražde. On je uhvaćen živ od srpskih boraca i o zločinu i njegovoj pripremi je rekao: "Moj komandir čete je bio Aso Husić iz sela Sadbe, opština Goražde. Dana 17. decembra sreo me je Huso Husić u Sadbi i rekao mi: Asime, sjutra da se javiš pred školu, idemo u jednu akciju. Tako sam 18. decembra oko 18 časova bio pred školom u Sadbi. Vojska se postrojila, a smotru je izvršio Zaim Imamović u prisustvu Hadža Efendića, predsjednika opštine Goražde. Hadžo nam je održao kraći govor u kome je rekao da muslimanski narod vodi sveti rat i da mi, pošto smo na Alahovom putu, najmanje što možemo da uradimo je da damo svoj život na tom putu. Reko nam je da više ni jedan Srbin za muslimane ne može biti dobar. Poslije govora Hadža Efendića govorio nam je komandant Imamović koji je rekao da se nas šest stotina sprema da napadne deset sela u Jošanici u kojima su Srbi. Imamović je rekao da je naš zadatak da sela popalimo, a sve u njima što nađemo da pob,ijemo, ne smije ostati živa ni mačka. On je odredio da komandant ove akcije bude Rasim Korjenić, pošto je iz Jošanice i odlično poznaje teren. Pored Rasima, iz Foče su učestvovali Mustafa Musić, Selim Muslić, Ešef Korjenić, Salko Bočak, kao i drugi muslimani iz Foče i Jošanice kojima ne znam imena".
Četvrtak 07.07.2016. 12:30
On kaže i da su u pok,olju učestvovale i njegove komšije iz Sadbe i Kolovarica: Ismet Hajdarević, Uzeir Berdak, Dževad Berdak, Halim Sakić, Džemo Barić, Osman Hraščić, Ibro Đogo. Hajdarević ističe da su u svakoj od deset grupa, od kojih je svaka bila zadužena za po jedno srpsko selo, bilo desetak vojnika u crnim uniformama koje niko nije poznavao, niti su znali odakle su došli. Na osnovu svih primjera zločina nameće se pitanje: Zašto Srbe ub,ijaju na krsnu slavu, kako prije pedeset godina tako i danas, kako u Hercegovini tako i na drugim srpskim prostorima?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online