Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 10.06.2016.
20:58
Vestionline A

CG: Imovina SPC na tapetu?

Podgorički dnevnik "Pobjeda" piše da je državno tužilaštvo odlučilo da postupi po krivičnoj prijavi potpredsednika Mitropolitskog saveta CPC Steve Vučinića, koju je podneo protiv nezakonitog sticanje imovine SPC u Crnoj Gori, ali za to ovaj list, međutim, nije dobio potvrdu iz te pravosudne institucije.

wikipedia.org
Da li je će imati poštovanja bar prema jednoj od najvećih svetinja: Manastir Ostrog

Podgorički dnevnik, naime, piše da vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, kao i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, za sada, ćute o prijavama u slučaju imovine SPC.

Stanković, dodaje se, nije odgovorio na pitanje lista da li će Tužilaštvo, eventualno, po službenoj dužnosti istražiti pod kojim se okolnostima Srpska crkva domogla imovine, s obzirom na činjenicu da je, kako se tvrdi, veštak utvrdio da je prepis nezakonit i da nema dokumentacije.

Ni Katnić se nije oglašavao povodom dokumentacije koju mu je dostavio Stevo Vučinić, a koja svedoči o, kako se navodi, nezakonitom upisu na Srpsku crkvu ogromne imovine na teritoriji čitave države.

Ipak, Pobjeda, na osnovu zahteva tužiteljke Jelene Protić upućenog Vučiniću da joj hitno dostavi dokumentaciju kojom raspolaže o imovini SPC u Crnoj Gori, zaključuje da će ovaj postupak biti pokrenut.

Vučinić je za taj podgorički dnevnik rekao da je tužiteljki dostavio sve papire koje ima i na osnovu kojih je Specijalnom tužilaštvu procesurao krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba zaposlenih u Upravi za nekretnine koje tereti za zloupotrebu službenog položaja.

On je, podseća se, proteklih godina podneo sijaset krivičnih prijava tužilaštvima u skoro svim crnogorskim gradovima zbog nezakonitog prepisa crkvene imovine na SPC, a do sada je reagovalo jedino nikšićko tužilaštvo koje je prijavu odbacilo, ali ne zbog toga što su utvrdili da krivično delo ne postoji, već zbog apsolutne zastarelog krivičnog dela za koje Vučinić tereti NN službenike filijale Uprave zanekretnineu Nikšiću.

Konstatuje se da ostala tužilaštva, za sada, ćute.

Inače, tri nevladine organizacije i samozvani mitropolit nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve zatražile su da predsednik Crne Gore Filip Vujanović od patrijarha Vaseljenskog Vartolomeja u susret pravoslavnom Saboru na Krfu zatraži priznavanje te crkve, ali je on ranije danas u otvorenom pismu odgovorio da za to nije nadležan.

POVEZANE VESTI

Petak 10.06.2016. 21:47
Necastiva, Nepriznata, Nekanonska organizacija CPC je sekta koja pod patronatom antidrzavne i antinarodne vlasti , pokusava oteti ono sto je oduvjek bilo Srbsko. Crnogorci , crnogorci kukavna vam majka. Dje ste se vi uputili i za ciji interes???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online