Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 06.05.2016.
15:49
Vestionline A

Ustaše ne miruju: Ogromno slovo "U" izorali na njivi!

Meštane bosanskohercegovačkog sela Dvrsnica u Popovom polju dočekalo je neugodno iznenađenje kada je na jednoj od njiva osvanuo ustaški znak. Tačnije, neko je traktorom na njivi izorao ogromno slovo U.

printscreen/RTV RS
Doček za novu hrvatsku vlast

Neko je na jednoj od njiva traktorom ucrtao ustaški simbol slovo "U" velikih dimenzija, javlja Radio-televizija Republike Srpske.

Selo Dvrsnica nalazi se u opštini Ravno u Bosni i Hercegovini, a upravo su tu opštinu ove nedelje posetili prvi potpredsednik Vlade Tomislav Karamarko, ministri Antun Kliman i Zlatko Hasanbegović, te Milijan Brkić.

Tamo su se sastali sa hrvatskim članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem, kao i sa predstavnicima Dubrovačko-neretvanske županije.

POVEZANE VESTI

Subota 07.05.2016. 15:29
Јован Дучић: ______СИНУ ТИСУЋЉЕТНЕ КУЛТУРЕ ______ Ти не знаде мрети крај сломљеног мача, На пољима родним, бранећи их часно Китио си цвећем сваког освајача, Певајућ’ му химне, бестидно и гласно. ........ Слободу си вечно, закржљала расо, Чек’о да донесу туђи бајонети, По горама својим туђа стада пас’о, Јер достојно не знаш за Слободу мрети....... Покажи ми редом Витезе твог рода, Што балчаком с руку сломише ти ланце, Где је Карађорђе твојега народа, Покажи ми твоје термопилске кланце....... С туђинском си ка-мом пузио по блату, С крволоштвом звера, погане хијене, Да би мучки удар с ледја дао Брату, И уб-ио пород у утроби жене........ Још безбројна гробља затравио ниси, А крваву ка-му у недрима скриваш, Са вешала старих нови коноп виси, У сумраку ума новог газду сниваш....... Бранио си земљу од нејачи наше, Из колевке пио крв невине деце, Под знамење срама уз име ус-таше, Ставио си Христа, Слободу И Свеце...... У безумљу гледаш ко ће нове ка-ме, Оштрије и љуће опет да ти скује, Чију ли ћеш пушку обесит’ о раме, Ко најбоље уме да ти командује.
Subota 07.05.2016. 15:31
Јован Дучић ... Хрвати су најхрабрији народ на свету, не зато што се никога не боје, већ зато што се ничега не стиде. ” ...
Subota 07.05.2016. 15:34
_____ХОРДА_____ Ми нисмо познали вас по заставама, Ни ваше хероје „од лавова љуће” Све на коленима вукли сте се к нама Носећ мач уб-ице и луч паликуће......... Без буктиња иде та војска што ћути, Пожар села светли за маршеве горде... Ваше громке химне не чуше нам пути: Немо уб-ијају децу старе хорде....... Поломисте више колевки, о срама! Него херојима отвористе рака, Подависте више њих у постељама, Него што сте у крв срушили јунака...... Узели сте очи фрескама са свода, Главе киповима хероја из бајке; Спржили сте семе у страху од плода, И реч уб-ијали уб-ијајућ мајке! ........ Пресити се земља од крвавог вала, Али вам победа не осветли лице; Јер ловор не ниче с буњишта и кала, Он је за хероје, а не за уб-ице! ........... ЈОВАН ДУЧИЋ
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online