Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 23.04.2016.
07:45
B. Simonović - Vesti A

Policajci izrešetali dvostrukog ubicu

Dvodnevna drama u Pljevljima, krvavo je okončana u četvrtak uveče kad su specijalci crnogorske policije ubili Gorana Dragićevića (46), koji je dve noći ranije ubio Radoša Terzića (56) i njegovu suprugu, a svoju nekadašnju ženu, Slobodanku Terzić (38).

facebook.com
Pregovori trajali satima: Goran Dragićević

Dragićević je nakon počinjenog zločina pobegao u nepoznatom pravcu. Njegovo vozilo je sutradan nađeno parkirano pored puta u selu Crni Vrh nadomak granice prema Srbiji, pa se u prvi mah pretpostavljalo da je možda pobegao u Srbiju. Ubrzo se, međutim, pokazalo da je to bila samo varka jer ga je policija našla u staroj napuštenoj kući Kneževića u Dolovima kod Pljevalja. Dragićević se, međutim, pokazao i brži i veštiji, ispalio je nekoliko metaka i rasterao policiju, potom im oteo vozilo i pobegao.

Odbio sveštenika

Tokom opsade kod njega je na sopstveni rizik ulazio njegov kum Danko Radovanović i pokušavao da ga nagovori da se preda, ali je on to energično odbio, uveren da će ga policija likvidirati čim se pojavi na vratima. Istovremeno je tvrdio da se sam neće ubiti jer je vernik, ali je kasnije odbio da razgovara sa sveštenikom kojeg je policija dovela, verujući da bi on mogao da ga nagovori na predaju.

Nije ipak otišao daleko. Policijsko vozilo je ostavio u naselju Golubinja, gde je pozvonio na vrata jednog prijatelja iz mladosti. Njegovoj supruzi je predao ključeve od kola i motorolu, a policiji poručio da ga ne traže, da će se on sutradan sam predati. Dragićević se odatle pod okriljem mraka ponovo vratio i zabarikadirao u istoj napuštenoj kući u Dolovima, gde ga je prekjuče pronašla i opkolila policija.

Blokirano je celo naselje i stanarima obližnjih kuća zabranjeno da izlaze i kreću se oko kuća, pošto je postojala opasnost da neko strada. Po jednoj veziji, već u prvoj razmeni vatre naoružanog Dragićevića i policije, on je ranjen u ruku i nogu, ali je i dalje odbijao da se preda i povremeno ispaljivao po neki metak kao upozorenje. Otpočeli su potom dugi i mučni pregovori.

Konačno, posle nekoliko sati pregovora, u akciju su krenuli specijalci SAJ. Ubacili su u kuću suzavac i šok bombe, ali Dragićevića ni to nije nagnalo da digne ruke i preda se, te je i dalje je pružao otpor iz jedne prostorije na spratu, u kojoj je potom i likvidiran, jer je, kako je zvanično saopšteno, uperio oružje na policajce i postojala je ozbiljna pretnja da strada neko od specijalaca.

POVEZANE VESTI

Nedelja 24.04.2016. 15:16
Забарикадирао се у тој напуштеној кући са аутоматском пушком и експлозивом....Претходно је успио да полицији отме возило и дође до једне породице и предао им полицијску мороролу и кључеве од возила.....Питам се ако је ово све тачно како је онда успио да дође до куће Кнежевића у насељу Гуке са све аутоматском пушком и експлозивом....?! Нешто ми у овоме није баш све логично, по мени је сигурно имао помагача јер сам то све извести....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online