Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.04.2016.
02:15
D. Lj. Joksić - Vesti A

SAD htele hapšenje Gruevskog

Milenko Nedelkovski, televizijski voditelj i omiljeni novinar bivšeg makedonskog premijera Nikole Gruevskog, na svom portalu Dudinka tvrdi da su SAD skovale plan odstranjivanja Grujevskog sa makedonske političke scene uz pomoć novog predmeta koji je protiv njega trebalo da otvori Specijalno javno tužilaštvo pod imenom "Teflon". Plan Amerikanaca je, navodno, osujetio predsednik Đorđe Ivanov svojom odlukom o aboliciji.

Tanjug/AP
Naciljan iz ambasade SAD: Nikola Gruevski

Milenko važi za jednog od najvatrenijih pristalica nekadašnjeg premijera i lidera vladajuće VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog. Smatra se da on u javnosti govori ono što Gruevski misli, a ne sme ili ne želi javno da kaže.

Na svom portalu Dudinka, Nedelkovski je napisao da su u prošlu sredu, 13. aprila, američki ambasador Džes Bejli, zajedno sa svojim službenicima i ambasadorom EU u Makedoniji Aivo Oravom "napravili smrtonosnu klopku za makedonski narod, naciju, državu".

"Napravili su strategiju specifičnog državnog udara kojim bi bio eliminisan lider slobodne Makedonije, Nikola Gruevski" napisao je Nedelkovski.

Narod ostaje na ulicama

Antivladini protesti u Makedoniji postaju sve masovniji, a pored Skoplja, na ulice u sve većem broju izlaze i građani Kumanova, Štipa, Bitolja, Velesa i Strumice. Sve veći broj građanskih i stranačkih organizacija Albanaca priključuje izlivu žestokog negodovanja nakon odluke makedonskog predsednika Đorđa Ivanova da istovremeno amnestira čak 56 političara, osumnjičenih za nameštanje izbora i dela teškog kriminala. Demonstranti traže povlačenje odluke o aboliciji, ostavku šefa države Đorđa Ivanova i slobodne i fer izbore.

Prema njegovim saznanjima, plan je bio "podmukao, ali precizan". Čekalo se da u popodnevnoj smeni u Krivični sud na posao dođu dvojica sudija u predistražnom postupku, koji su "familijarno, ideološki i materijalno debelo povezani sa SDSM, SOROS i ambasadom SAD".

Te srede, piše dalje Nedelkovski, u koordinaciji sa Sudom i savetnikom u američkoj ambasadi Mitkom Burčevskim, Specijalno javno tužilaštvo je oko podne trebalo da objavi da otvara slučaj o Nikoli Gruevskom koji su planirali da nazovu "Teflon".

- Na sreću, akcija predsednika Ivanova im je osujetila ovu gadost - zaključuje Mile Nedelkovski.
Prema scenariju, za koji Nedelkovski tvrdi da postoji, policija je trebalo da uhapsi Gruevskog u trenutku dok bi se kretao od kuće do svog kabineta u stranci. Istog dana po podne bi bio izveden pred sudiju, a oko ponoći bi mu bila određen pritvor.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online