Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 31.03.2016.
10:14
Vestionline A

"Karadžića kaznili jer ne mogu ništa Srpskoj"

Lider Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta Andrija Mandić smatra da je presuda Radovanu Karadžiću odraz nemoći zapadnih adresa, Vašingtona i Brisela, da se obračunaju sa Republikom Srpskom, pa su kaznili njenog prvog predsjednika.

youtube.com
Hag ima jednu svrhu, proglasiti Srbe krivima: Andrija Mandić

- Haški tribunal je još jednom skandaloznom presudom pokazao pravu nameru i namenu, da je formiran pritiskom SAD i NATO država kao institucija koja će Srbe proglasiti glavnim krivcima za sve ono što se tokom devedesetih dešavalo na području bivše SFRJ - ističe Mandić u intervjuu Srni.

Ponos svih Srba

On ocenjuje da je Republika Srpska "ponos svakog čestitog Srbina, simbol našeg viteštva, hrabrosti, mudrosti i pobede".

- U njene temelje uzidani su životi desetina hiljada Srba i oko nje, kao nekada oko Crne Gore, koja je sada "okupirana", treba da se sabere sve ono najbolje što naš narod ima - navodi Mandić.

On ocenjuje da su u Hagu ubijali Srbe, kao što je to bio slučaj sa Slobodanom Miloševićem, predsjednikom Savezne Republike Jugoslavije i liderom srpskog naroda "u teškim i mutnim vremenima".

- U vremenu kada je Rusija bila bačena na kolena i bespogovorno prihvatala diktat sila pobednica "hladnog rata", Slobodan Milošević je pokušao da odbrani državu kojoj su te iste pobednice izrekle smrtnu presudu. To mu nisu oprostili i morao je da završi tako kako je završio. Njegova smrt trebalo je da zaplaši naš narod i slomi kičmu patriotskom načinu razmišljanja i delovanja - veruje Mandić.

Iz Haga ništa dobro

On strahuje da će sudbinu sličnu generalu Tolimiru doživeti i general Mladić, koji je u ratu hrabro vodio Vojsku Republike Srpske.
 
Mandić smatra da će se presudom lideru SRS Vojislavu Šešelju, u svetlu presude Radovanu Karadžiću i suđenja generalu Ratku Mladiću, Haški tribunal obračunati i sa srpskom opozicionom slobodom govora.

- Sramno je da neko odleži 12 godina zatvora zbog toga što je držao govore i zastupao političke ideje. Zemlje koje stoje iza tribunala okosnica su demokratije u svetu, ali su u slučaju Vojislava Šešelja pokazali da za njih postoji samo selektivna pravda - navodi Mandić.

On smatra da Šešelj ne može očekivati ništa dobro, "i to zato što se hrabro nosio sa neistinama tužilaštva, a hrabrost se u Haškom sudu - kažnjava".

Zaštita Rusije

Mandić upozorava da će biti potrebno mnogo strpljenja, mudrosti i državničke hrabrosti da se Srbi izbore sa izazovima, među kojima treba izdvojiti nastavak napada na Republiku Srpsku i pokušaje njenog ukidanja.

Tu su, ocenjuje Mandić, i nastavak združenih akcija NATO-a i albanskih ekstremista sa ciljem otcepljenja Kosova i Metohije od Srbije. Ali, dobra stvar su, napominje on, promjene na geopolitičkom planu i ponovno pozicioniranje srpske vekovne zaštitnice Rusije kao velike sile.

- Ne smemo nikad zaboraviti da podršku svim srpskim neprijateljima u kontinuitetu pruža marionetski i izdajnički crnogorski režim, oličen u Milu Đukanoviću. Kad god je to bilo potrebno, oni su bili tu da zabodu nož u leđa srpskom narodu - ocjenjuje Mandić u intervjuu Srni.

POVEZANE VESTI

Subota 02.04.2016. 23:26
Republika Srpska "ponos svakog čestitog Srbina, simbol našeg viteštva, hrabrosti, mudrosti i pobede". Hvala Predsedniku Karadzicu, Generalu Mladicu i svim drugim oficirima, vojnicima i narodu R. Srpske. Slava i hvala svim palim borcima Republike Srpske. -
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online