Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 27.05.2010.
23:14
Tanjug A

Cerić: Ne govoriti da je Dobrovoljačka zločin

Reis ul ulema Islamske zajednice BiH Mustafa Cerić zatražio je danas od lidera Stranke demokratske akcije Sulejmana Tihića da povuče izjavu da se u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 3. maja 1992. dogodio zločin i poručio da se ubuduće uzdrži od takvih komentara, ocena i kvalifikacija.

Proglasio se merodavnim za kvalifikaciju zločina: Mustafa Cerić


 

"Javna izjava da se u Dobrovoljačkoj u Sarajevu dogodio zločin, uz mnogobrojne žive svedoke - branitelje grada i države, kao i uz znanje da su meritorne međunarodne pravosudne institucije odbacile kvalifikaciju zločin za Dobrovoljačku - nepotrebna je i nije u duhu načela o vladavini prava", navodi se u saopštenju iz kabineta Cerića.


Povlačenje ponovljene Tihićeve izjave i to u vreme dok još traje proces oko slučaja Ejupa Ganića u Londonu, Cerić, kako se navodi, traži na zahtev mnogih bosanskih patriota (džematlija) koji su 3. maja (u Dobrovoljačkoj) uradili ono što su morali - braniti pravo na svoj i život i čast svoje domovine.


"Poštujući nezavisnost međunarodnih i domaćih sudova, Ćerić traži od svih političara da se suzdrže od kvalifikacija o ratnim događanjima, posebno onih za koje nisu pozvani da svedoče jer nisu bili očevici", navodi se u saopštenju.


Stoga, Cerić očekuje od Tihića da povuče svoju izjavu o tome da se u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici, tokom rata u BiH, dogodio zločin.


MUP Srbije raspisao je početkom 2009. godine, po nalogu istražnog sudije, poternice za 19 osoba iz BiH, među kojima su ratni članovi Predsedništva BiH Ejup Ganić i Stjepan Kljuić, zbog napada na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, u maju 1992. godine.

POVEZANE VESTI

Petak 28.05.2010. 16:37
Smeta ti izgleda izjava gospodina Tihica, jedinog Muslimanskog politicara koji je priznao da su se vrsili zlocini protiv Srba i Hrvata u tako zvanoj BiH.. Sramota ziva od jednog vernika na takvoj poziciji kao sto si ti, a trebas da predstavljas Islam, jednu religiju koja postuje ostale i ljude i koja je protiv svakog oblika mrznje. Ne kazem da su ostale vere bolje, sve su one pravile zlocine u svoje ime, ali ti licno demantujes nesta sto se dogodilo, postoji gomilu dokaza za taj zlocin.. I ima da se sudi zlocincima kad tad..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online