Četvrtak 27.05.2010.
23:14
Tanjug

Cerić: Ne govoriti da je Dobrovoljačka zločin

Proglasio se merodavnim za kvalifikaciju zločina: Mustafa Cerić


 

"Javna izjava da se u Dobrovoljačkoj u Sarajevu dogodio zločin, uz mnogobrojne žive svedoke - branitelje grada i države, kao i uz znanje da su meritorne međunarodne pravosudne institucije odbacile kvalifikaciju zločin za Dobrovoljačku - nepotrebna je i nije u duhu načela o vladavini prava", navodi se u saopštenju iz kabineta Cerića.


Povlačenje ponovljene Tihićeve izjave i to u vreme dok još traje proces oko slučaja Ejupa Ganića u Londonu, Cerić, kako se navodi, traži na zahtev mnogih bosanskih patriota (džematlija) koji su 3. maja (u Dobrovoljačkoj) uradili ono što su morali - braniti pravo na svoj i život i čast svoje domovine.


"Poštujući nezavisnost međunarodnih i domaćih sudova, Ćerić traži od svih političara da se suzdrže od kvalifikacija o ratnim događanjima, posebno onih za koje nisu pozvani da svedoče jer nisu bili očevici", navodi se u saopštenju.


Stoga, Cerić očekuje od Tihića da povuče svoju izjavu o tome da se u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici, tokom rata u BiH, dogodio zločin.


MUP Srbije raspisao je početkom 2009. godine, po nalogu istražnog sudije, poternice za 19 osoba iz BiH, među kojima su ratni članovi Predsedništva BiH Ejup Ganić i Stjepan Kljuić, zbog napada na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, u maju 1992. godine.

2024 © - Vesti online