Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 31.12.2015.
09:50
Blic, Vestionline A

Jeziva sudbina džihadistkinje iz Beča: Od seksualnog ropstva do smrti čekićem

Austrijska tinejdžerka bosanskog porekla, Samra Kešinović, koja je pobegla iz Evrope da bi se pridružila Islamskoj državi, služila je kao seksualna robinja novim borcima, a onda su je pretukli do smrti kada je pokušala da pobegne.

ryot.org
Samra Kešinović u uniformi Islamske države

Naime, nove informacije o Samri Kešinović i Sabini Selimović otkrila je bivša džihadistkinja iz Tunisa koja je uspela da pobegne od te nemilosrdne terorističke grupe.

Samra (17) i Sabina (15), pobegle su iz svojih domova 2014. i pritom ostavile poruku svojim porodicama: 'Ne tražite nas. Otišle smo da služimo Alahu i za njega ćemo umreti.'

Devojke su otputovale u Siriju kroz Tursku nakon što im je u Beču mozak 'isprao' bosanski radikalni imam Ebu Tejma.

Kada su se pridružile Islamskoj državi, tinejdžerke su bile prisiljene da se udaju za borce Islamske države, pa su ih slikali u burkama s kalašnjikovima kao deo propagande kako bi privukli u Islamsku državu što više mladih devojaka.

Ali, sada je žena iz Tunisa koju su držali u kući sa 17-godišnjom Samrom otkrila da su bile prisiljene da pružaju seksualne usluge džihadistima.

Rekla je da su živele zajedno i da su ih smatrali 'seksualnim poklonom novim borcima'.

Rekla je i da je Samra nekoliko puta pokušala da pobegne, a onda su je posljednji put pretukli čekićem tako jako da je od povreda preminula.

Kada su devojke prošle godine otišle da se pridruže Islamskoj državi, 15-godišnja Sabina objavila je na Tviteru: - Ovde mogu da zaista budem slobodna. Mogu da praktikujem svoju veru. To nisam mogla da radim u Beču - .

Ipak, ubrzo je objavljeno kako je Sabina ubijena tokom borbe u džihadističkom uporištu Raki.

Ubrzo nakon toga, Samra je poslala pismo porodici u kojem je napisala da joj je dosta brutalnosti Islamske države i da želi da se vrati kući, ali da ne može.

Austrijski mediji tvrde da je Samra ubijena upravo kada je pokušala da pobegne iz Rake.

Austrijska vlada bi još trebalo da potvrdi ove informacije, a portparol ministarstva spoljnih poslova Tomas Šnol rekao je da ne može da komentariše individualne slučajeve.

U Siriju je, kako bi se pridružilo toj terorističkoj grupi, dosad otišlo oko 190 Austrijanaca.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online