Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 11.10.2014.
16:20
Srna A

Pobegle u Siriju, sad im dosta džihada?

Dve austrijske tinejdžerke poreklom iz BiH Samra Kešinović i Sabina Selimović, koje su pobegle u Siriju kako bi se pridružile militantima iz "Islamske države" žale zbog svoje odluke, pišu austrijski mediji.

Jedna od tinejdžerki želi da se vrati kući: Dosta joj je užasa u Siriji
 

Zvaničnici bezbednosnih službi rekli su austrijskim medijima da su devojke uspele da kontaktiraju porodice i da jedna od njih želi da se vrati kući. Devojke su u aprilu otišle iz Austrije da se pridruže "Islamskoj državi".

Vrlo malo informacija je poznato o njima, osim da je u vreme odlaska jednaod njih imala 16 a druga 14 godina. Prema pojedinim izveštajima, obe su se po dolasku u Siriju udale za čečenske džihadiste i zatrudnele.

Po odlasku u Siriju, ostavile su poruke u kojima od roditelja traže da ih ne traže jer su otišle da služe Alahu i da će za njega i umreti.

Pročitajte još:

* Tinejdžerke iz BiH novo lice džihada

* Poziv Muslimankama da rađaju i odgajaju mudžahedine

* Šokantno: Bosanske tinejdžerke pobegle da se bore u Siriji

* Bosanci iz Beča u džihad: Vrbuju ih tinejdžerke

Od njihovog odlaska, na internetu su objavljivane njihove fotografije na kojima su u nikabima naoružane "kalašnjikovima". Međutim, austrijska policija tvrdi da su kontrolu nad njihovim profilima na društvenim mrežama preuzeli i koristili džihadisti.

Interpol je u aprilu, po nestanku devojaka, objavio njihove fotografije. Roditelji obe devojke bezuspešno su pokušavali da uspostave kontakt i prema nepotvrđenim informacijama u tome su uspeli.

Za devojke se veruje da se trenutno nalaze u Raki na severu Sirije. Prema pisanju austrijskog dnevnika "Esterajh", Kešinovićka želi da se vrati kući, jer joj je "dosta užasa u Siriji".

List, za koji je poznato da je u bliskom kontaktu sa bezbednosnim službama i roditeljima devojaka, ističe da je "smrt uvek u neposrednoj blizini devojaka".

U proteklih nekoliko dana jedna žena je uspela da pobegne od džihadista iz Sirije u Tursku, ali Selimovićka, navodno "još nije spremna da se vrati".

List ističe da će one, čak i da se odluče da se vrate u Austriju, teško uspeti u svojoj nameri austrijskog zakona koji im to onemogućava.

POVEZANE VESTI

Subota 11.10.2014. 17:22
Samra Kešinović i Sabina Selimović su poslate na specijalni zadatak. Bice zaduzene za pruzanje oralnih i svih drugih usluga americkoj pesadiji u Siriji i Iraku.
Subota 11.10.2014. 17:23
I doslo vreme da poginete za vasu usranu i poganu vjeru --tako i treba --sto vise to bolje ........
Subota 11.10.2014. 17:25
Ne mogu više da izdrže seks-džihad. Primile su više metaka od Boni i Klajd. Nakon povratka će morati na plastičnu operaciju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online